eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Cupertino, 2016. október 27.Tim Cook, az Apple amerikai számítástechnikai cég vezérigazgatója a vállalat újdonságait bemutató rendezvényen az Apple kaliforniai központjában, Cupertinóban 2016. október 27-én. (MTI/EPA/Tony Avelar)
Nyitókép: Tony Avelar

Jön az Apple okosszemüvege

Az egyelőre hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az iGlassnak nevezett terméket már teszteli a beszállító Foxconn.

A Google Glass és a Microsoft HoloLens kudarca után most viszont az Apple állt rá a fejlesztésre, és nemsokára saját eszközzel jelentkezik. Az egyelőre hivatalosan meg nem erősített iGlass az eddigi információk szerint külsőre a Google Glass vonalát viszi tovább, tehát inkább valódi szemüvegre hasonlít, mint egy VR headsetre – írja a PC World.

Az Apple már három évben dolgozik a technológia tökéletesítésén, és jelenleg egy olyan megoldást tesztelnek, amely a lencsére közvetlenül felhelyezett folyadékkristályos megjelenítést használ. Ez a módszer sem teljesen új, az Akonia Holographics nevű cég már kiadott erre épülő AR lencséket, aztán megvette őket az Apple.

Már a tervezési fázis végén tartanak, ezért átkerült a folyamat az Apple számára minden egyebet gyártó Foxconn üzemeibe, ahol a prototípusok tesztelése folyik. Ugyanott gyártották a Google Glasst is ők.

Egy szabadalmi beadvány alapján elképzelhető, hogy az iGlass ugyanolyan konfigurálható lesz, mint például az Apple Watch, tehát a lencséket különféle keretekkel és szárakkal lehet majd személyre szabni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×