INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

boracay-sziget

fülöp-szigetek

környezetszennyezés

teknős

túlturizmus

Drámai felvétel, ami bemutatja, hogyan tesszük tönkre a környezetünket

Drámai felvétel, ami bemutatja, hogyan tesszük tönkre a környezetünket

Infostart

A Fülöp-szigeteken nem csak a turisták nagy száma károsítja a környezetet, hanem bizonyos helyiek felelőtlensége is - ennek ékes és drámai bizonyítéka.

A veszélyeztetett zöld tengeri teknős a fülöp-szigeteki víz alatti csőből származó szennyvízből táplálkozik egy búvár szívszorító felvételén, a Fülöp-szigetek első számú üdülőparadicsomában, a Boracay-szigeten, írta a Daily Mail alapján a sokszinuvidek.24.hu. A 39 éves búvároktató, Charn Joon Park látta meg Boracay-on a teknőst, és készített sokkoló felvételt, ahogy a zöld teknős fejét a szennyvízcsőben tartja, miközben a tiszta vízbe ömlött emberi és állati hulladékot eszi.

A cső közelében lévő vizet Coliform-baktériummal fertőzöttnek találták, miután a Környezetvédelmi és Természeti Erőforrások Minisztériuma megvizsgálta azt. Számos trópusi hal is táplálkozott a szennyből a teknős közelében úszkálva. A Szennyezésügyi Jogi Testület (PAB) a videó megtekintése után megkezdte a vizsgálatokat a probléma felszámolására.

Féléves teljes zárlat volt

Az itt működő szállodák, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek évek óta a tengerbe ürítik szennyvizüket, beleértve a fekáliát is. Emiatt Boracay szigetét tavaly le kellett zárni, túlszennyeződés miatt fél évig nem engedtek be turistákat a Manilától 315 kilométerre délre fekvő szigetre. A látogatási tilalom betartására 600 rendőr ügyelt. A környezetvédelmi hatóságok bezárással fenyegették meg azokat a szállodákat és éttermeket, amelyek nem az előírásoknak megfelelően oldják meg a szennyvíz-elvezetést - úgy látszik, ez nem volt elég hatékony intézkedés.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018