eur:
394.43
usd:
371.48
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Drámai felvétel, ami bemutatja, hogyan tesszük tönkre a környezetünket

A Fülöp-szigeteken nem csak a turisták nagy száma károsítja a környezetet, hanem bizonyos helyiek felelőtlensége is - ennek ékes és drámai bizonyítéka.

A veszélyeztetett zöld tengeri teknős a fülöp-szigeteki víz alatti csőből származó szennyvízből táplálkozik egy búvár szívszorító felvételén, a Fülöp-szigetek első számú üdülőparadicsomában, a Boracay-szigeten, írta a Daily Mail alapján a sokszinuvidek.24.hu. A 39 éves búvároktató, Charn Joon Park látta meg Boracay-on a teknőst, és készített sokkoló felvételt, ahogy a zöld teknős fejét a szennyvízcsőben tartja, miközben a tiszta vízbe ömlött emberi és állati hulladékot eszi.

A cső közelében lévő vizet Coliform-baktériummal fertőzöttnek találták, miután a Környezetvédelmi és Természeti Erőforrások Minisztériuma megvizsgálta azt. Számos trópusi hal is táplálkozott a szennyből a teknős közelében úszkálva. A Szennyezésügyi Jogi Testület (PAB) a videó megtekintése után megkezdte a vizsgálatokat a probléma felszámolására.

Féléves teljes zárlat volt

Az itt működő szállodák, éttermek és egyéb vendéglátóhelyek évek óta a tengerbe ürítik szennyvizüket, beleértve a fekáliát is. Emiatt Boracay szigetét tavaly le kellett zárni, túlszennyeződés miatt fél évig nem engedtek be turistákat a Manilától 315 kilométerre délre fekvő szigetre. A látogatási tilalom betartására 600 rendőr ügyelt. A környezetvédelmi hatóságok bezárással fenyegették meg azokat a szállodákat és éttermeket, amelyek nem az előírásoknak megfelelően oldják meg a szennyvíz-elvezetést - úgy látszik, ez nem volt elég hatékony intézkedés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×