eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Kitörés a Tűzhányó blognál

A Tűzhányó felkerült a Goldenblog 50-es listájára a hírblogok kategóriában. Idén március 22-én indult az ELTE tanszékvezetője, Harangi Szabolcs által jegyzett blog, amely az izlandi vulkánkitörésnek köszönhetően rövid idő alatt rengeteg látogatót vonzott.

Nagy megtiszteltetés, hogy felkerültünk a Goldenblog 50-es listájára a hírblogok kategóriában, amelyre mintegy 600 nevezés érkezett - olvasható a Tűzhányó címen indult blogon.

Azzal a céllal jött létre a blog, hogy szakmailag hiteles tájékoztatást adjon "a Föld egyik legmegrendítőbb természeti folyamatáról, a vulkáni működésről" - írják.

Az izlandi Eyjafjöll vulkán kitörése bőven adott lehetőséget nekünk arra, hogy kifejtsük véleményünket, kommentáljuk, esetenként előre jelezzük a várható eseményeket - emlékeztet Harangi Szabolcs. Volt olyan nap, amikor több mint 8000 ezer látogatás érkezett a blogra.

Négy hónapos működés után közel járnak a 100 ezres látogatáshoz, 175 bejegyzést írtak.

Céljuk továbbra is az, hogy ismereteket nyújtsanak arról, hogy hol, miért és hogyan működnek a Föld tűzhányói, hogyan hatnak a társadalmakra, mit csinálnak a vulkanológusok. A blog szerzői szervezik a Vulkán Napokat, legközelebb a Kutatók éjszakája rendezvényen ígérnek változatos programot kicsiknek és nagyoknak.

Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×