eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Kecskékkel gondozza kertjét a Google

Sokan egyetértenek azzal, hogy a Google a korszerűség, a találékonyság és a vállalati siker mintapéldája. Ezt bizonyítandó az internetes óriás egy kecskenyájat bérelt fel, hogy székházának kertjét megtisztítsa a gaztól - írja az El Mundo című spanyol napilap.

Sokan úgy gondolják, mindez a gazdasági válság miatt történik, és a Google így akarja csökkenteni kiadásait. A cég szerint az igazi ok valójában az, hogy az emberiség a globális felmelegedéshez hasonló kihívások előtt ál, és ezekre a vállalatnak is felelnie kell - olvasható az El Mundo internetes kiadásában.

Úgy tűnik, a Google a jövő felé vezető úton egy lépéssel mindig mások előtt jár: a kecskék alkalmazása a fűnyírók helyett tiszta, környezetkímélő megoldás. A kecskékkel együtt járó kutya pedig rendet tart az állatok között. Az állatok nem bocsátanak ki szén-dioxidot, és egyáltalán nem zajosak, a cég pedig csökkenti a környezeten hagyott "szén-dioxid lábnyomát", arról nem is szólva, hogy mennyivel kellemesebb kecskéket látni, mint a fűnyírókat - írja a lap.

A kaliforniai Mountain View-beli központi irodáknál lévő zöldterületeket locsolni kell, és időnként meg kell tisztítani a cserjéktől, hogy csökkentsük a szárazság miatti tüzek veszélyét - magyarázta a cég honlapján a karbantartásáért felelős Dan Hoffman.

Ha a Google szerződtethetett egy kecskenyájat, akkor kell lennie egy olyan cégnek is, amely ilyen szolgáltatások kölcsönzésére szakosodott. A California Grazing nevű vállalat a következőképpen hirdeti magát: "Nyolcszáz önműködő és környezetkímélő bokorirtónk a rendelkezésére áll! Ezek a kedves és olcsó fűnyírók végeznek a bogánccsal, a cserjékkel, a gyommal és az élősködő növényekkel, ugyanakkor lehetőséget adnak arra, hogy az őshonos vegetáció megújuljon, használatukkal megelőzhető a bozóttűz, és még benzint sem fogyasztanak".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×