eur:
388.67
usd:
360.92
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

A férfi mellek rejtélye

Érdekes fotót közöl Harrison Fordról a People magazin hétfőn megjelenő száma: a Csillagok Háborúja és az Indiana Jones filmek sztárja a Cannes-i tengerparton egy férfi melltartóban sétál, és szemmel láthatólag szüksége is van a ruhadarabra. Ezzel kapcsolatban nézett utána a LiveScience, miért van a férfiaknak egyáltalán mellük, illetve mellbimbójuk.

Noha sok férfi nem szívesen hall erről, az emberi magzat eleinte nőnemű, illetve semmi sem utal az ellenkezőjére; a terhesség hatodik hetében még csak a szemek, a kezek, a lábak és az arc körvonalai ismerhetők fel.

Ha a magzat rendelkezik Y kromoszómával, a hatodik hét után a tesztoszteron elkezdi átalakítani a szervezetét, és kialakulnak a herék. Miután ezek elkezdenek működni, még több tesztoszteron termelődik, és megjelenik a pénisz is. A férfi nemi hormon hiányában a nőknék a petefészek és a vagina alakul ki.

Ami a melleket és a mellbimbókat illeti, ezek már a tesztoszteron működésbe lépése előtt a helyükre kerülnek, és ott is maradnak. Persze még mindig fennáll a kérdés, hogy miért maradtak meg a törzsfejlődés során, ha nincs rájuk semmi szükség.

Ha ezt megértjük, átláthatjuk az evolúció működését, amely pusztán aszerint módosítja a fajok felépítését, hogy egy testrész vagy jellegzetesség segíti vagy gátolja-e a fennmaradást és a szaporodást.

A férfi mell - ahogyan például az arcszőrzet is - azonban a semleges kategóriába esik, vagyis sem pozitívan, sem negatívan nem befolyásolja a gének továbbadását, így megmaradt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×