eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Árulják hamarosan az agytumor elleni vakcinát Svájcban

Az amerikai Northwest Biotherapeutics laboratórium hétfőn közölte: felhatalmazást adott arra, hogy Svájcban kereskedelmi forgalomba hozzák az agytumor elleni első vakcinát - jelentette be a londoni tőzsde, ahol a terméket jegyzik.

A svájci közegészségügyi intézet engedélyt adott az amerikai vállalatnak arra, hogy az Egyesült Államokban gyártott DCVax-Brain oltóanyagot az alpesi ország néhány egészségügyi központjának a rendelkezésére bocsássa.

A laboratórium várhatóan az idei év utolsó harmadában kezdi meg termékének a forgalmazását.

Alton Boynton, a laboratórium elnök-vezérigazgatója elégedetten nyilatkozott arról, hogy az általa vezetett intézmény elsőként jogosult arra, hogy ezt a gyógyászati terméket a piacra dobja az agydaganat elleni harcban. Az agyrákban szenvedő betegek túlélési esélyei jelenleg rendkívül csekélyek.

A Northwest Biotherapeutics tervei szerint kérvényezi majd, hogy az oltóanyagot 2009 elejétől az Egyesült Államokban és Európában is forgalmazhassa annak függvényében, hogy az amerikai pacienseken végzendő klinikai kísérletek második szakasza milyen előrehaladást ér el a kutatás területén.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×