eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Történelmi hajóroncsra bukkantak a tenger mélyén

Bekerül a nemzetközösség örökségvédelmi programba az a hajóroncs, amelyet június 3-án fedezett fel egy tengeri kutatásokat végző cég az ausztráliai Cape Schanck és Port Philip között a tengerben.

Az Alert nevű, 51 méter hosszú, 247 tonnás teherhajó 1893-ban süllyedt el a viharban. A hajó a 19. században utasokat és árut szállított Melbourne és Gippsland között.

A hajó katasztrófájában 15 ember vesztette életét. Az egyetlen túlélő, Robert Ponting, egy kabinajtó maradékába kapaszkodva, 16 órán át sodródott a tengerben, míg a hullámok partra nem vetették.

Viktória állam annak ellenére kéri a roncs örökségvédelmét, hogy az hetven méter mélyen hever, így nem könnyű a búvároknak megközelíteni.

A programba való felvétel azt jelenti, hogy a roncsot csak a megfelelő engedélyek birtokában szabad megközelíteni.

A helyi kormányzat szerint nagyjából hétszáz történelmi hajóroncs nyugszik az államhoz tartozó vizekben, ezeknek eddig mintegy harminc százalékát fedezték fel.

Címlapról ajánljuk
A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

A fejlett országokban trend lett az otthoni munkavégzés, idehaza más a helyzet

Az Európai Unióban a foglalkoztatottak 22,5 százaléka, míg Magyarországon 10,6 százalék dolgozott otthonról 2022-ben – derült ki az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány elemzéséből. A tanulmány szerzője, Erdélyi Dóra az InfoRádióban elmondta: minél fejlettebb egy ország, annál inkább jellemzőbb a home office gyakorlata.

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×