eur:
391.38
usd:
361.11
bux:
73511.06
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta

Tülök nékül maradnak az orrszarvúak

Minden orrszarvút szarvtalanítanak Zimbabwéban, hogy megvédjék a világ egyik legveszélyeztetettebb állatfaját az orvvadászoktól. Az akciót a kormány kezdeményezte - számolt be a helyi sajtó.

A dél-afrikai országban 1980-ban még kétezer orrszarvú élt, az orvvadászat miatt azonban a számuk az évtized végére 370-re csökkent. A Save the Rhino International nevű állatvédő szervezet szerint ma 789 orrszarvú él Zimbabwéban.

Õket akarja megmenteni a kormány az új programmal, amelynek keretében már meg is kezdték az állatok tülkének eltávolítását.

Két hét alatt valamennyi állatot megfosztják az ékességétől, amely halálos veszélybe sodorja őket - jelentette be Henry Madzikanda, a természetvédelmi felügyelet vezető szakértője.

Ráadásul az összes állatot nemzeti parkokba és magántulajdonban lévő természetvédelmi területekre gyűjtik össze.

Az orrszarvú tülke különösen a Távol-Keleten keresett termék. Akárcsak az elefántcsontból, az orrszarvú tülkéből is ékszert, szobrocskákat és emléktárgyakat készítenek.

"Biztosítani akarjuk, hogy az orvvadászok ne öljenek meg egyetlen orrszarvút sem, mert úgysem érnek vele semmit: nem tudják megszerezni a tülküket. Meg akarjuk menteni az orrszarvúakat a jövendő generációk számára" - hangsúlyozta Madzikanda.

Címlapról ajánljuk
Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

Nagyon beindult a fővárosi újlakás-piac, rengeteg helyen egekben a négyzetméterár

A tavalyi mélypont után a 2024-es év első felében rákapcsoltak a lakásépítők a fővárosban: decemberig csaknem hat és fél ezer új lakás átadását ígérik a beruházók Budapesten. Az OTP Ingatlanpont vezető elemzője azt mondta az InfoRádióban, hogy a XII. kerületben már négy és fél millió forintos négyzetméterárral is lehet találkozni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×