eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi vízilabdatornájának elődöntőjében Görögország ellen játszott mérkőzésen a tokiói Tacumi Vízilabdaközpontban 2021. augusztus 6-án. A magyar válogatott 9-6-ra kikapott, így a bronzéremért játszhat.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Märcz Tamás: a görögök megérdemelten jutottak a döntőbe

A görög válogatott jól védekezett és jobban használta ki az emberelőnyöket, ennek köszönhetően jutott az olimpiai férfi vízilabdatorna döntőjébe – így vélekedtek a magyar csapat tagjai.

A magyar férfi vízilabda-válogatott 9–6-ra kikapott a görögöktől a tokiói elődöntőben. Ha nagyon le akarjuk egyszerűsíteni a kérdést, az emberelőnyök döntöttek: az ellenfél 13 lehetőségből hét gólt szerzett, a magyar csapat 16-ból négyet – meg is van a háromgólnyi különbség. Emellett sok volt a kapufa is, és hiába támadhatott többször Märcz Tamás csapata, nem volt elég hatékony a kapu előtt.

A szövetségi kapitány dicsérte a görögöket: az ellenfél pontosan támadott, miközben jól zárt vissza.

„Különösen a védekezésük volt emberfeletti, nem tudtunk jó tempóban kapura lőni, néhányszor gyorsabban és fantáziadúsabban kellett volna forgatni az emberelőnyöket, emberhátrányokat" – mondta a szakvezető, aki szerint abban még fejlődnie kell a válogatottnak, hogy ezekben a helyzetekben jobban reagáljon.

Kiemelte azt is, hogy

a görögök három kiemelkedő játékosát sikerült kikapcsolni, de előlépett Argiropulosz, aki most négyet lőtt.

„Nagyon jó görög csapattól kaptunk ki, minden elismerésem, megérdemelten jutottak döntőbe, legközelebb szeretném, ha legyőznénk őket" – tette hozzá Märcz Tamás.

A csapatkapitány Varga Dénes azt kívánta, most már a görögök győzzenek a tornán.

„Nem tudtuk megragadni ezt a lehetőséget, de a görög csapat kiválóan játszott, remekül védekezett. Ilyenkor mindig azt kívánom, hogy azok, akik minket kiejtettek, nyerjék is meg a tornát, mert az igazolja, hogy jogosan kaptunk ki" – mondta az egy gólt szerző játékos.

Manhercz Krisztián szerint a magyar csapat védekezése nem volt rossz, de a görögök jól játsszák az emberelőnyöket.

„Ha olyan vízilabdát engednek, amikor nemcsak azok nem értik, hogy mi történik, akik nézik a meccset, hanem azok sem, akik játsszák, akkor nehéz mit mondani” – mondta a játékvezetésről.

Hozzátette: lélektani volt, hogy ki szerzi meg a vezetést, és mivel a görögök kerültek előnybe, utána rohanni kellett az eredmény után, és nem tudták huzamosabb ideig megtartani a döntetlent sem.

„Annyira akartuk a győzelmet, annyira felbuzdultunk a horvátok elleni siker után, hogy ez most visszafelé sült el.”

Zalánki Gergő azt mondta, hogy készültek a kiállításokra, de a görögök használják ki legjobban a fórokat, ez a bírói felfogás kedvez nekik. „A bronzérmet meg akarjuk nyerni, már csak erre szabad koncentrálni.”

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×