eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Komáromi TIbor
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Komáromi Tibor a Lőrincz testvérekről: "ez világszenzáció"

Egy nemzet, egy alom, egy olimpia, két döntős birkózó testvér – a háromszoros világbajnok birkózó szerint a csúcsra került Tamás és Viktor is.

A 31 éves Lőrincz Viktor ezüstérmes lett a tokiói nyári olimpián, miután a kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának döntőjében 5–1-re kikapott a kétszeres világbajnok ukrán Zsan Belenyuktól.

Bátyja, a 34 éves Lőrincz Tamás kedden aranyérmes lett a 77 kilósok között, így a család két érmet is szerzett a japán fővárosban.

Az InfoRádió az 1988-as szöuli ötkarikás játékok ezüstérmesét, a háromszoros világbajnok Komáromi Tibort kérte értékelésre.

"Megvalósult valami olyasmi a birkózásban, amire korábban még nem volt példa, egy nemzetből, egy városból, egy alomból, egy családból két testvér eltérő súlycsoportban döntőzött egy olimpián. Szerintem ez világszenzáció."

Nem hajlandó elrontani a gondolatait azzal, hogy Lőrincz Viktor "csak" ezüstérmes lett, a második hely szerinte igenis kiváló eredmény, és nincs olyan szakember a világon, aki a testvérek esetében ezzel az eredménnyel ne egyezett volna ki.

Legutóbb Majoros István nyert olimpián 2004-ben, Athénban birkózóként, de a birkózást szerető közönség most "maradéktalanul boldog lehet" végre.

Szerinte a XXI. században, amikor a küzdősportok iránti érdeklődés csökken, ez a siker adhat egy lökést.

"Remélem, ismét választják a gyerekek a játékok vagy a labdarúgás mellett azt a küzdősportot, amely már az ókorban is szerepelt az olimpiai játékok programján."

Azt már tudjuk, hogy Lőrincz Tamás befejezi, de Lőrincz Viktor terveiről kevesebbet tudni, Komáromi Tibor amondó, hogy Viktor is le fog ülni, átgondolja a céljait, de az szerinte mindenképpen kijelenthető, hogy mindkét birkózó a csúcson van.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×