eur:
394.4
usd:
362.99
bux:
0
2024. március 19. kedd Bánk, József
A georgai Lasa Savdatuasvili, miután győzött a svéd Tommy Macias ellen a férfiak 73 kg-os súlycsoportjának döntőjében az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 8-án.
Nyitókép: A georgai Lasa Savdatuasvili, miután győzött a férfiak 73 kg-os súlycsoportjának döntőjében az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon Budapesten 2021. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Két sportolót kizártak az olimpiáról, nem jött be a csel

Két georgiai (grúz) cselgáncsozót – mindketten ezüstérmesek lettek a súlycsoportjukban – kiutasítottak az olimpiai faluból, s visszavonták akkreditációjukat. „Bűnük”, hogy a szabályokkal ellentétben elmentek egy tokiói városnézésre.

„Visszavontuk az akkreditációt, mivel a sportolók falujából városnézésre menni tilos” – mondta a szervezőbizottság szóvivője, Takaja Maszanori.

Takaja további részleteket nem közölt, még a sportolók nevét sem árulta el. Ugyanakkor a Georgiai Olimpiai Bizottság később megerősítette, hogy két sportolóját már nem engedték be az akkreditáltak számára fenntartott területre.

Azt is közölték, hogy a két sportoló már elhagyta Japánt, összhangban a szabályokkal, amelyek szerint a sportolóknak a versenyeik befejezését követően 48 órán belül el kell hagyniuk az országot.

Egy georgiai sportvezető az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy a 27 éves Vazsa Margvelasvili és a 29 éves Lasa Savdatuasvili elhagyta a szálláshelyét, hogy találkozzon egy Japánban élő „ jó ismerősükkel”.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Mire lehet számítani a tőzsdéken?

Mire lehet számítani a tőzsdéken?

A határidős részvényindexek állása alapján esés jöhet az európai piacokon, a nemzetközi befektetők az amerikai jegybank kétnapos kamatdöntő ülésének kezdetére várnak. A legutóbbi inflációs számok arra késztethetik a központi bankot, hogy jelezzék: a kamatlábak a vártnál hosszabb ideig maradnak magasabbak. A piaci szereplők jelenleg 99%-os valószínűséget jósolnak arra, hogy a Fed ezen a héten változatlanul hagyja az irányadó kamatlábakat. Eközben jelentős lefordulást láthatunk a kriptodevizák piacán, nagy esésben van a bitcoin.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×