eur:
393.28
usd:
367.98
bux:
66118.96
2024. április 24. szerda György
A georgai Lasa Savdatuasvili, miután győzött a svéd Tommy Macias ellen a férfiak 73 kg-os súlycsoportjának döntőjében az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon a Papp László Budapest Sportarénában 2021. június 8-án.
Nyitókép: A georgai Lasa Savdatuasvili, miután győzött a férfiak 73 kg-os súlycsoportjának döntőjében az olimpiai kvalifikációs cselgáncs-világbajnokságon Budapesten 2021. június 8-án. MTI/Szigetváry Zsolt

Két sportolót kizártak az olimpiáról, nem jött be a csel

Két georgiai (grúz) cselgáncsozót – mindketten ezüstérmesek lettek a súlycsoportjukban – kiutasítottak az olimpiai faluból, s visszavonták akkreditációjukat. „Bűnük”, hogy a szabályokkal ellentétben elmentek egy tokiói városnézésre.

„Visszavontuk az akkreditációt, mivel a sportolók falujából városnézésre menni tilos” – mondta a szervezőbizottság szóvivője, Takaja Maszanori.

Takaja további részleteket nem közölt, még a sportolók nevét sem árulta el. Ugyanakkor a Georgiai Olimpiai Bizottság később megerősítette, hogy két sportolóját már nem engedték be az akkreditáltak számára fenntartott területre.

Azt is közölték, hogy a két sportoló már elhagyta Japánt, összhangban a szabályokkal, amelyek szerint a sportolóknak a versenyeik befejezését követően 48 órán belül el kell hagyniuk az országot.

Egy georgiai sportvezető az AFP hírügynökségnek elmondta, hogy a 27 éves Vazsa Margvelasvili és a 29 éves Lasa Savdatuasvili elhagyta a szálláshelyét, hogy találkozzon egy Japánban élő „ jó ismerősükkel”.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×