eur:
394.09
usd:
364.86
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A francia Teddy Riner mérkőzése a Paris Grand Slam nemzetközi cselgáncsviadalon, a férfiak +100 kilogrammos súlycsoportjában 2020. február 9-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

Megszületett a cselgáncsversenyek legnagyobb meglepetése

Azért ahhoz történnie kell „valaminek”, hogy a francia sportnapilap, a L’Équipe az internetes kiadást így indítsa: sokk!

Az olimpia cselgáncsversenyeinek férfi +100 kilós kategóriájában kiesett a legenda, a verhetetlennek hitt bajnok. A 204 centi magas, 130 kilós Teddy Riner Pekingben kezdte ötkarikás pályafutását, kikapott az elődöntőben az üzbég Abdullo Tangrijevtől. Utána a vigaszágon megszerezte a bronzérmet, majd 2012-ben Londonban és 2016-ban Rio de Janeiróban is olimpiai bajnok lett.

Sorozatban tizenkét olimpiai mérkőzést megnyerve, a sportágban csúcsot jelentő tíz világbajnoki címmel a háta mögött, a legnagyobb favoritként érkezett Japánba, a harmadik olimpiai aranyáért.

Tokióban előbb az osztrák Stephan Hegyit, majd az izraeli Ori Sassont is megverte, már tizennégy győzelemnél tartott sorozatban. Ám az elődöntőbe jutásért – vitatható bírói ítélet után – vazaarival kikapott az orosz színekben versenyző Tamerlan Basajevtől, az idei budapesti világbajnokság ezüstérmesétől.

Az eredmény óriási meglepetés, függetlenül attól, hogy Basajev a budapesti eredményei alapján az első számú kiemelt. A L’Équipe egy francia televíziós csatornára hivatkozva megírta, hogy Riner, aki 2020 februárjáig sorozatban 154 meccsét nyerte meg, sérült volt korábban, de azt nem hozták nyilvánosságra.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×