eur:
392.86
usd:
366.47
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pxhere

Olimpia és koronavírus - elkülönítettek egy magyart

Koronavírus-fertőzöttel kerülhetett kapcsolatba.

Elkülönítették a csapattól Vadnai Jonatánt, aki testvére, a Laser Standardban induló Vadnai Benjámin segítőjeként utazott ki a tokiói olimpiára - közölte a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára szerdán. Holczhauser András elmondta: Vadnai Jonatán utazása során kerülhetett kapcsolatba egy koronavírus-fertőzöttel, ezért elkülönítették a csapattól, külön szobába költöztették, és a kikötőbe is elkülönítve szállítják.

A főtitkár szerint Vadnai Jonatán be van oltva koronavírus ellen, valamint a kedden elvégzett PCR-tesztje is negatív lett.

Az MVSZ tájékoztatása alapján Vadnai Jonatán tíznapos, speciális karanténba került, arra kérték, a szállását ne hagyja el, de az edzéseket látogathatja, annak helyszínét viszont csak privát transzferrel közelítheti meg.

"Rendkívül furcsa a helyzet, mert semmilyen konkrétumot nem tudnak megosztani velünk az ügyben

- mondta Kelemen Tamás, a magyar vitorlázók csapatvezetője. - Jonatán minden tesztje negatív, és abból a csapatból, akivel ideutazott a helyszínre, rajta kívül senkit sem tettek karanténba. Ez már önmagában is érthetetlen, de a legrosszabb az az egészben, hogy nem adnak sem tájékoztatást, sem információt."

Hozzátette, Vadnai Jonatánnak egyedül kell étkeznie, de a konditerembe leengedik.

"Sajnos egy edzésen nem is tudott részt venni, mert nem tudták megoldani számára a privát transzfert. Én pedig hiába ajánlottam, hogy elviszem az edzésre, az szabálytalan lett volna a protokoll miatt. Sajnos, egyelőre nem mondhatjuk, hogy uralják a helyzetet a helyiek, de próbálunk rugalmasan és türelmesen reagálni a dolgokra" - fogalmazott Kelemen Tamás.

Az MVSZ szerint a helyzet nem befolyásolja Vadnai Benjamin felkészülését, aki a nemzetközi csapattal edz és a másik két versenyző, Érdi Mária (Laser Radial) és Berecz Zsombor (Finndingi) is a tervek szerint tevékenykedik. Csütörtökön kezdődnek a felmérések, az első versenynapokra pedig nagyon erős szelet jósolnak a helyi meteorológusok.

Vadnai Benjamin második olimpiáján vesz részt, miután megnyerte a válogatót a szintén többszörös korosztályos világ- és Európa-bajnoki érmes testvérével szemben. A Laser Standard osztály versenyei vasárnap kezdődnek.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Vér tapadhat az Apple termékeihez?

Vér tapadhat az Apple termékeihez?

A Kongói Demokratikus Köztársaság kormánya felszólította az Apple-t: tisztázza, tudatában van-e annak, hogy termékei előállításához felhasznált ásványi anyagok között lehetnek olyanok is, amelyek a konfliktusok sújtotta területekről származnak. A kormány által megbízott nemzetközi jogászcsoport levelet küldött Tim Cooknak és az Apple francia leányvállalatának, amelyben aggodalmukat fejezték ki és válaszokat követeltek arra, hogyan biztosítja az Apple ellátási láncának átláthatóságát egy olyan régióban, ahol több mint 100 fegyveres csoport tevékenykedik - közölte az ABC News.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×