eur:
370.98
usd:
344.77
bux:
46850.16
2023. június 1. csütörtök Tünde
Liu Shaolin Sándor (b) és a későbbi győztes kínai Zsen Ce-vej a célban a férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyének döntőjében a Fővárosi Fedett Stadionban a pekingi téli olimpián 2022. február 7-én. Liu Shaolin ugyan elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, azaz a videózás percei alatt olimpiai bajnoknak érezhette magát, de végül a zsűri két esetben is szabálytalannak látta, sárga lapos büntetéssel zárták ki, azaz a teljes mezőny végére sorolták.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Friss fejlemény Liu Shaolin elvett aranyérmével kapcsolatban

A dél-koreaiak mégsem fordulnak nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) a férfi rövid pályás gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyén történt bíráskodással kapcsolatban.

Az ázsiai ország olimpiai bizottsága vasárnap jelentette be, hogy elvetette a fellebbezés ötletét, miután egyeztetett a sportolókkal és az edzőkkel. Az indoklás szerint ennek elsődleges oka, hogy Hvang Te Hont és Li Dzsune Szeót nem a fináléban büntette meg a zsűri szabálytalanság miatt, hanem az elődöntőben, így nem lehet arra hivatkozni, hogy a versenyzők dobogóra állhattak volna.

A február 7-i versenyen nemcsak a dél-koreaiak, hanem a magyarok szerint is tisztességtelen volt a bíráskodás. Liu Shaolin Sándor elsőként haladt át a célvonalon a döntőben, csakhogy a zsűri két szabálytalanság miatt sárga lappal büntette, azaz az egész mezőny végére sorolta őt. A döntés értelmében az eredetileg második hazai versenyző, Zsen Ce-vej lett az aranyérmes.

Az ügy kapcsán a magyar csapat óvott, de azt elutasították, ezt követően pedig a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közös levélben fordult a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz Liu Shaolin kizárása kapcsán.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×