eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Jászapáti Petra a női rövidpályás gyorskorcsolyázók 500 méteres versenyének negyeddöntőjében a pekingi téli olimpián a Fővárosi Fedett Stadionban 2022. február 7-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Jászapáti Petra hetedik 500-on

A B döntőt a második helyen zárta a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázó a pekingi olimpián, így hetedik lett.

A világkupában ezen a távon 17. Jászapáti a kizárások miatt csonka, háromfős kisdöntőben volt érdekelt az orosz Jelena Szeregina és a váltóval világbajnok kanadai Alyson Charles mellett.

Magyarország első női vk-verseny győztese a harmadik helyről rajtolt, végül egy pozíciót javított, mert megelőzte a kanadai riválisát.

Az ötfős döntőben a címvédő Arianna Fontanát hiába rajtolta le a világbajnok holland Suzanne Schulting, az olasz a hajrában visszaelőzte őt, így megismételte négy évvel ezelőtti sikerét. A bronzérmet a világcsúcstartó kanadai Kim Boutin szerezte meg.

"Időeredmény miatt kerültem ki a külső pályára az elődöntőben, és onnan nehéz volt előre jönni. Próbálkoztam, de a B döntő így is összejött, bár csak két ezreden múlt a finálé. Összességében kiegyezek ezzel a hetedik hellyel" - mondta.

Magyarország első női vk-verseny győztese nem ment el szó nélkül a férfi 1000 méter fináléja mellett:

"Szerintem Liu Shaolin megnyerte az aranyérmet. A sárga lapos büntetés, amivel a teljes mezőny végére sorolták, túlzó. Liu Shaoang bronzérmének viszont örülök".

A rövidpályás gyorskorcsolya versenyei szerdán a férfi 1500 méterrel folytatódnak a Liu fivérekkel és Kruegerrel, ebben a számban érmeket is osztanak. Emellett a női 1000 méter selejtezőjében Jászapáti és Kónya Zsófia áll rajthoz, míg a női váltó elődöntőjében nem lesz magyar érdekeltség.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×