eur:
393.56
usd:
353.86
bux:
72867
2024. augusztus 23. péntek Bence
Hámori Anna Luca (kék) az algériai Imane Khelif elleni küzdelemben, a női ökölvívók 66 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntője után a 2024-es párizsi nyári olimpián az Észak-párizsi Arénában 2024. augusztus 3-án. Hámori Luca az ötödik helyen végzett, miután egyhangú pontozással kikapott a Iman Heliftól.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Hámori Luca beszélt a vitatott nemű legyőzőjéről és a folytatásról is

Megpróbál eljutni a Los Angeles-i olimpiára az ökölvívó Hámori Luca. Azt mondta, hogy korábban úgy tervezte, hogy Pározs után abbahagyja, de most változtat.

Rengeteg munkával, lemondással járt, hogy eljutottam Párizsig - de minden gyötrelmes percet megért, hogy olimpikon lehettem - mondta a vaol.hu-nak Hámori Luca, aki 5. lett ökölvívásban a pározsi olimpián.

Első magyar nőként kijutottam az olimpiára, nyertem két meccset, pontszerző, 5. helyen zártam - ami azért nem rossz teljesítmény - értékelte szereplését.

Kérdezték az őt legyőző algériai Imane Helifről is. A magyar bokszoló felidázte azt a napot, amikor ellene kelett ringbe lépnie. "A mérkőzés napján reggel úgy éreztem, hogy képtelen vagyok ringbe lépni, fejben annyira szét voltam esve. De aztán rendeztem a soraimat. Amikor beléptünk a csarnokba megdöbbentett, hogy a közönség nagy része algériai ellenfelemnek szurkol - ezen is túlléptem. A ringben már próbáltam magamat adni. Aztán a következő napokban a média főleg a Khelif elleni mérkőzésemmel foglalkozott - én azonban nem akartam ezzel témával foglalkozni. Azt mondtam a barátaimnak, a családomnak, hogy

fiatal lányként mentem ki az olimpiára, de felnőtt nőként tértem haza Párizsból, fejben és mentálisan is erősebb lettem!

Az a szeretet pedig ami a hazaérkezésemkor Kőszegen fogadott nagyszerű érzés volt - még most is beleborzongok, ha felidézem azt a délutánt, estét!

Ha a távlati célokról beszélünk, akkor nem titok, hogy szeretnék ott lenni a következő olimpián 2028-ban Los Angelesben - válaszolta arra a kérdésre, hogy meddig sportol. Azt azonban elárulta, hogy Párizs előtt azt gondolta, hogy befejezi az olimpia után. Azonban "átjárt azolimpiai érzés, büszke voltam, hogy Kőszegért, hogy a magyar színekért bokszolhatok, és már ott, az első párizsi napomon tudtam, hogy ott akarok lenni Los Angelesben is. Én vagyok az első magyar női ökölvívó olimpikon, és én akarok lenni a második is".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.23. péntek, 18:00
Polyánszky Zoltán
a Magyar Sakkszövetség elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 23. 11:10
×
×
×
×