eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Faragó Tamás: a vízilabda büntetőjét a legnehezebb belőni

A magyar vízilabda-válogatott 9-9-es döntetlen után ötméteresekkel 13-11-re kikapott a montenegrói csapattól a riói olimpia férfi vízilabdatornájának negyeddöntőjében, így csütörtöktől az 5-8. helyért küzdhet. A mérkőzést Faragó Tamás olimpiai- és világbajnok vízilabdázó értékelte az InfoRádióban.

„Montenegró egy kiváló csapat, ráadásul ellenünk pontosan és nagyon jól kezdett, annak ellenére, hogy végül fölálltunk a hátrányból és fantasztikusan jól játszottunk, de az egy balszerencse, hogy gyakorlatilag vereség nélkül kénytelenek vagyunk az 5-8. helyért játszani” - emelte ki Faragó Tamás.

Faragó Tamás szerint nem volt intő jel, hogy a magyar csapat a japánokat és a brazilokat tudta csak megverni, jelentősebb csapatokat nem.

„Ebben az orosz rulettben, amit a végén mindenki láthatott és tapasztalhatott, egy büntetőt nem tudunk belőni, és bár lehet elemezni, hogy hol rontottuk el, a magyar válogatott kihozta magából, amennyit tudott” - hangsúlyozta Faragó Tamás.

A magyar válogatott a szerbekkel, a görögökkel és Montenegróval is döntetlent játszott.

„Az egy más kérdés, hogy ezen a legfontosabb mérkőzésen – mert mindig arról beszéltem, hogy az olimpia valójában a negyeddöntővel kezdődik – nem számít, hogy eddig mi volt, a negyeddöntő egy olyan szörnyű és mondhatnám szerencsétlen mérkőzés, ahol a csapat lehet első is meg nyolcadik is” - jelezte Faragó Tamás.

Az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó kiemelte, ez a csapat hitt a győzelemben, Benedek Tiborban és magában, ez a második félidőben érződött is. Ehhez kellett az is, hogy a sztárjátékosok megnyilvánultak.

„A jó csapatjáték mellett a mai modern labdajátékokban a jó játékosoknak jól kell játszania” - mondta Faragó Tamás.

Az erős meccs utáni mindent eldöntő tíz lövéses büntetőpárbajra nem nagyon lehet fölkészíteni a játékosokat – jelezte az olimpiai- és világbajnok vízilabdázó.

„A büntetőt lövő játékosoknak egyéni felelősségük van. Természetesen ott van a csapat, mindenki izgul. Még azt sem lehet mondani, hogy pont a sztárjátékosokra lehet az egészet építeni vagy nem építeni... A vízilabdában öt méterről belőni szerintem sokkal nehezebb, mint büntetőt dobni a kézilabdában vagy esetleg a futballban egy 11-est belőni” - hangsúlyozta Faragó Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×