eur:
388.71
usd:
361.71
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

13 ország nyert aranyérmet hétfőn

Tizenhárom ország nyert aranyérmet a hétfői versenynapon, köztük a rendező Brazília, valamint Bahrein, a Bahamák, Üzbegisztán, Észak-Korea és Kenya.

Az atlétikai versenyeken – időnként ítéletidőben – a 800 méteres férfi síkfutásban a kenyai David Rudisha győzött, megvédve londoni elsőségét. Ebben a számban 1964, a legendás fekete mezében futó Peter Snell címvédése óta ez az első ismétlés az olimpiákon. Radisa az elmúlt öt évben kétszeres olimpiai bajnok és kétszeres világbajnok lett.

A női 3000 méteres akadályfutásban bahreini győzelem született, Ruth Jebet megelőzte a legjobb kenyait, Jepkemoit. Azért nem árt tudni, hogy a 19 éves bajnoknő mindössze három éve költözött az arab országba, egyébként ő is kenyai születésű. A női 400 méteren a bahamai Shaunee Miller legyőzte a londoni 200-as bajnokot, a szám világbajnokát, az amerikai Allyson Felixet.

Megszületett a brazilok második aranya, a rúdugró Thiago Braz egyedüliként jutott túl a hatméteres határon, megelőzve a nagy favoritot, a francia Renaud Lavillenie-t. A lengyel Anita Wlodarczyk világrekorddal győzött a női kalapácsvetésben.

Ökölvívásban a nehézsúlyúaknál avattak bajnokot, az orosz Jevgenyij Tyiscsenko diadalmaskodott, aki immár olimpiai, világ- és Európa-bajnok. E számban harmadik lett a kubai Erislandy Savón, a legendás, háromszoros olimpiai bajnok Félix Savón unokaöccse.

Továbbra is remekül szerepelnek a britek, ezúttal díjlovaglásban nyertek, Charlotte Dujardin révén. A 31 éves versenyzőnő mindössze második brit nő, aki háromszoros olimpiai bajnoknak mondhatja magát. Egyszersmind ő az első brit nő, aki egyéni számban megvédte a címét. Az ezüstérmes német Isabell Werth 47 évesen élete tizedik olimpiai érmét nyerte.

Holland, görög és észak-koreai arany született a tornászok szerenkénti döntőjében, gerendán Sanne Wevers, gyűrűn Elefteriosz Petruniasz, ugrásban Ri Sze Gvang győzött, tulajdonképpen a papírformát érvényesítve, mindhárman szerspecialisták.

Érdemes még kiemelni a nehézsúlyú birkózás olimpiai bajnokát, a kubai Mijain López Núnezt, aki sorozatban harmadszor is megnyerte súlycsoportjában az olimpiai aranyérmet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×