eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Storcz Botond: Ez a lehető legjobb páros

Magyar idő szerint délután két órakor megkezdődnek a kajak-kenu versenyek Rio de Janeiróban. Az InfoRádió Aréna című műsorában a világbajnoki címvédő Szabó Gabriella, Kozák Danuta páros esélyeit latolgatta Storcz Botond szövetségi vezetőedző.

Storcz Botond felidézte, már 2012-ben, London előtt a leginkább aranyesélyes egységnek tartotta a Szabó-Kozák párost, de akkor az időrend nem tette lehetővé, hogy 500 egyes és az 500 négyes között még párosban is versenyezzenek. Most, mint mondta, valóban az egyik legnagyobb magyar esélyesként szálljanak vízre Rióban.

Az, hogy a lányok gyerekkoruktól kezdve ismerik egymást, bizalmi téren könnyíti meg a felkészülésüket – emelte ki.

„Együtt kezdtek kajakozni, tényleg félszavakból is megértik egymást és abszolút tudják, hogy viselkedik, hogy reagál a másik a pályán, hirtelen helyzetben. Egy ilyen olimpiai döntő tele lehet meglepetéssel, stresszhelyzettel, biztos vagyok benne, hogy ők bármire tudnak és képesek reagálni, mint ahogy az Eb-én is tették; a viszonylag gyenge előfutam után a döntőben már nem volt problémájuk” - mondta Storcz Botond.

A szövetségi vezetőedző felidézte, hogy Milánóban mindenki kicsattant az örömtől a magabiztos sikerük után, Szabó Gabriella pedig úgy fogalmazott az InfoRádiónak, ha nem kerül a levesbe hajszál, együtt maradnak.

Storcz Botond hozzátette: „azután, hogy 2012-ben nem tudtak együtt indulni, eltérő egyesületbe kerültek és nem is készültek együtt, csak amikor a négyesben kellett, ami minden évben csak néhány edzés.”

Tavaly nyáron a lányok végigpróbálták a lehetséges párosokat, az Európa-játék után egyértelművé vált: ez a lehetséges legjobb magyar női 500 méteres páros – hangsúlyozta a szövetségi vezetőedző.

„Ez is plusz megerősítést adott nekik és azóta teljesen tudatosan készülnek erre a versenyszámra” - fűzte hozzá Storcz Botond.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×