eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Vége a brazilok menetelésének?

A magyar férfi vízilabda-válogatott hétfőn kora hajnalban a házigazda Brazília ellen játssza utolsó csoportmérkőzését a riói olimpián. A háromszoros olimpiai bajnok Molnár Tamás magabiztos magyar sikert vár.

Benedek Tibor együttese az első három meccsén egyaránt döntetlent játszott Szerbia (13-13), Ausztrália (9–9) és Görögország (8–8) ellen is. Mindhárom meccsen az utolsó pillanatokban tudott egalizálni az éppen aktuális ellenfél. Legutóbb viszont könnyedén verték Varga Dánielék 17-7-re a japán válogatottat. Molnár Tamás szerint az ilyen nagy különbségű győzelmet is a helyén kell kezelni.

„Ha 10 góllal nyerünk, annak mindenki örül, ha csak 4-5 góllal, akkor azt mondják: 'látjátok, Japán ellen sem megy, mégsem vagyunk olyan jók!' Ennek viszont bizonyítottuk az ellenkezőjét” – jegyezte meg az InfoRádiónak.

Hozzátette, hogy a döntetlenekből erőt is lehet meríteni, hiszen mindháromszor csak néhány másodperccel a vége előtt egyenlített az ellenfél.

„Ezekből tanulni kell. Meg kell oldani azt a szituációt, hogy miként lehet egygólos vezetés birtokában az utolsó dudaszó előtt megtartani a vezetést. Ez azért is fontos, mert a hátralévő meccseken valószínűleg ilyen arányú gólkülönbségen dől el egyik vagy másik csapat javára a találkozó” – ecsetelte Molnár Tamás, akit idén választottak be az összes vizes sportot tömörítő Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) játékvezetői szakmai bizottságába.

A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó az olimpia előtt még úgy gondolta, hogy 8-9 hasonló erejű csapat van, amelyikből az előző évek eredményei alapján a Dejan Szavics által irányított szerb válogatott kimagaslik.

„Most már látszik, hogy mégsem magaslanak ki annyira a mezőnyből. Teljesen mindegy, melyik csapattal játszunk az elődöntőbe jutásért, innen kell folytatni az előrejutást” – mondta a Magyar Vízilabda Szövetség elnökségi tagja InfoRádiónak.

A brazil válogatottat jó csapatnak tartja, mindezt azzal indokolta, hogy Ratko Rudic személyében egy nagy tapasztalattal rendelkező szövetségi kapitány ül a kispadon, odavittek három délszláv játékost, illetve a brazil születésű, korábban brazil színekben is szereplő klasszis, Philip Perrone visszatért a spanyol válogatottból.

„Jelen pillanatban a világ egyik legjobb játékosai közé tartozik. Védekezésben, lefordulásban, lövésben fantasztikus produktumot mutatott az elmúlt években. A braziloknál létrejött egy olyan együttállás, amelyben az edző, a játékosok és az egyéniségek egy hazai rendezésű olimpián a közönség támogatását élvezve voltak képesek eddig ilyen teljesítményekre” – fogalmazott, ugyanakkor megjegyezte: a folytatásban már egyáltalán nem biztos, hogy ez működhet.

Nem venné félvállról a dél-amerikaiak elleni találkozót, de nem egygólos, hanem egy megnyugtató magyar győzelmet vár a hajnali 1 óra 50 perckor kezdődő mérkőzésen.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×