eur:
393.83
usd:
367.77
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

Sir Bradley Wiggins stílszerűen búcsúzott

A csúcson kívánja abbahagyni kivételes pályafutását Bradley Wiggins, aki a brit férfi csapat tagjaként megvédte címét az üldözőversenyben a riói olimpia pénteki pályakerékpáros viadalán.

A 36 éves kerekes pályán szerzett három olimpiai bajnoki címet, majd átnyergelt az országúti szakágra, amelyben négy éve, Londonban nyert időfutamot és a Tour de France-on sem talált legyőzőre, ezután visszatért a pályára. A Wiggins, Edward Clancy, Steven Burke, Owain Doull összeállítású együttes az ausztrálok elleni döntőben 3:50.265 perccel világcsúcsot döntött 4000 méteren.

"Hát ennyi volt" - sóhajtott nagyot egy vaskosabb káromkodás kíséretében a 2012-es játékok után lovaggá ütött sportoló. "Nem leszek ott 2020-ban Tokióban, a csúcson akarom abbahagyni. A három gyermekemnek egy igazi apára, a feleségemnek pedig egy igazi férjre van szüksége. Semmi kedvem még egyszer letekerni a Párizs-Roubaix versenyt szakadó esőben" - mondta, hozzátéve, három hét múlva elindul még elindul hazája körversenyén, aztán visszavonul.

Az immár ötszörös ötkarikás bajnok Wiggins sorozatban ötödik olimpiáján állhatott dobogóra, nyolc érmével pedig a legtöbb medált gyűjtött brit olimpikon lett. Pénteki diadala után olyan - szintén lovaggá ütött - legendás honfitársak gratuláltak neki, mint az ötszörös olimpiai bajnok evezős, Steven Redgrave vagy a hatszoros aranyérmes kerekes, Chris Hoy. Utóbbi így fogalmazott:

"Bradley minden idők legnagyobb brit kerékpárosa, mert minden szakágban felért a csúcsra."

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×