eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Kenderesi Tamás bronzérmes

Bronzérmet szerzett Kenderesi Tamás 200 méteres pillangóúszásban a riói olimpián. Az amerikai Michael Phelps a 20. olimpiai aranyérmét nyerte meg. Cseh László hetedik, a londoni győztes dél-afrikai Chad le Clos negyedik lett. A japán Szakai Maszato - Kenderesihez hasonlóan - remek utolsó méterei után állhatott fel a dobogóra.

Fordulatos csatát hozott a döntő: Phelps és le Clos kezdett a legjobban, de 50 méternél Cseh László vezetett. Phelps az első fordulás után az élre állt, és nem engedte ki a győzelmet a kezéből. Kenderesi Tamás szenzációsat hajrázott, így végül a dobogóra állhatott.

"Nagyon boldog vagyok, egy álom teljesült ma. Büszke vagyok arra, hogy sikerült már ezelőtt is két olyan úszást bemutatnom, amelyre felfigyelt az ország, a világ... És persze nagy motiváció, hogy csupán 26 századra voltam a bajnoktól, Michael Phelpstől. Elsősorban rá figyeltem, na meg Lacira, a japánt kevésbé láttam. Phelps most túl erős volt, ez egyértelmű. Nem, nem beszéltünk, az ünnepléssel volt elfoglalva, amit nem is csodálok, jár neki. Számomra most mindennél fontosabb, hogy dobogóra állhatok" - idézi a magyar szövetség Facebook-oldala a 19 éves versenyzőt.

Cseh László érthetően csalódottan nyilatkozott.

"Az utolsó ötvenen egyszerűen megálltam. Mentem volna, de képtelen voltam rá. Nem tudom az okát most megmondani. Fáradtnak, fásultnak éreztem magam a végén. Közben egyre csak azt vártam, hogy na, most jön az a könnyed úszás, mint Londonban, hogy beindulok – de nem jött. Abban a formában itt simán kellett volna nyernem. Ilyen 1:56-os időt olyankor úszom, amikor egy felkészülési versenyen a 200 pille a sokadik szám, és előtte nem volt szinte semmi pihenőm. Most valamiért nem ment, nagyon sajnálom. És persze hatalmas gratuláció Kenderesi Tominak a bronzéremhez, óriási teljesítmény. Én megpróbálok száz pillangón javítani. Végül is rövidebb táv, csak nem fáradok el annyira..." - jelentette ki a kétszeres világbajnok.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×