eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

15 ezer szívdobbanással rajtol a magyar favorit

„Laci szervezete tökéletesen átállt az „olimpiai" időszámításra, edzéseredményei itt Rióban is arra utalnak, hogy a felkészülése sikeres volt" – tájékoztatta a Telekom Sporthír Szolgálatát Plagányi Zsolt, az aranyéremre pályázó magyar „ász" mestere a bemutatkozás előtti utolsó – már csak átmozgatásnak számító – edzés után.

A 30 esztendős Cseh Lászlónak ez a negyedik olimpiája, három ezüst- és két bronzérem megszerzése után most kerülhet először arany is a gyűjteményébe. Sorrendben negyedszer is az amerikai Michael Phelps lehet egy egyik legnagyobb ellenfele...

„Láttuk az ellenfeleit, de nem foglalkoztunk velük, és ez alól Phelps sem számít kivételnek. A stratégiánk egyik alapeleme az, hogy csak magunkkal törődünk, és ez vonatkozik a magyar úszócsapat többi tagjára is." – folytatta Plagányi Zsolt, burkoltan arra utalva, hogy a vártnál rosszabb eredményektől sem zavartatják magukat.

Már „harci díszben"

Cseh László már a szokásos „harci díszben" várja az első versenyszámát, ami ezúttal is azt jelenti, hogy egy szál haj sem maradt a fején. Hasonló külsőre váltott Bernek Péter, egykori klubtársa, akivel a Riói olimpiai faluban megosztja a szobáját.

„Ez most nem a legszerencsésebb párosítás, de nem olyan tényező, ami nehezítené Laci helyzetét. Mindig is jóbarátok voltak, és ez a közelség most Bernek számára támaszt jelenthet." – vélekedett a szakember.

Szurkolói szívek dobbanása

A nagy megmérettetésre készülő úszózseni folyamatosan tartja a kapcsolatot a családjával, miközben szinte percenként kap egy biztató „szurkolói szívdobbanást" otthonról, amely – a Telekomnak köszönhetően – már a franciaországi labdarugó Európa-bajnokság alatt is sok magyar játékos szívét melengette.

„Úgy tudom, hogy Lacinak már tizenötezernél is többen jelezték így, hogy otthon is vele vannak, és szívből kívánják neki, hogy Rióban a leszebb álmai is beteljesüljenek." - mondta alig hat órával a 200 pillangó előfutamai előtt Plagányi Zsolt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×