eur:
385.36
usd:
354.9
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin

Érdektelenségbe fullad az olimpia nyitóünnepsége

A legfrissebb adatok szerint csupán 37 állam- és kormányfő jelezte részvételét a Rio de Janeiró-i olimpia magyar idő szerint szombaton 1 órakor kezdődő megnyitójára.

A végleges listán szerepel Francois Hollande francia államfő, aki a 2024-es párizsi ötkarikás pályázatnak próbál támogatókat szerezni. Ott lesz még Mauricio Macri argentin elnök is, viszont Joachim Gauck német államfő egy fogműtét miatt lemondta a részvételt. Magyarországot Áder János köztársasági elnök képviseli a megnyitón, a záróünnepségre Orbán Viktor kormányfő utazik majd Brazíliába.

Az ismertebb politikusok közül jelen lesz még a megnyitón John Kerry, az Egyesült Államok külügyminisztere és Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár is.

Eredetileg 80-100 állam- és kormányfővel számolt a brazil kormány. A riói olimpiát Michel Temer, Brazília ideiglenes államfője nyitja majd meg. Sajtóhírek szerint nem lesz ott a Maracana Stadionban Luiz Inacio Lula da Silva korábbi brazil elnök. Az ő hivatali ideje alatt, 2009-ben nyerte el Rio de Janeiro a rendezés jogát. A hiányzók listáján szerepel Dilma Rousseff felfüggesztett államfő is, sokan őt teszik felelőssé a játékok építőipari és finanszírozási hiányosságaiért.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×