eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Ők viszik az olimpiai zászlókat

Az Egyesült Államok zászlaját a 18-szoros olimpiai bajnok úszó, Michael Phelps viszi majd a riói olimpia pénteki megnyitó ünnepségén. A magyar lobogó Szilágyi Áron kardvívó olimpiai bajnok kezében lesz.

A riói olimpia résztvevői közül egyre több ország jelenti be, hogy ki viszi az adott nemzet zászlaját a nyári játékok megnyitó ünnepségén.

Legutóbb az Egyesült Államok közölte, hogy a tizennyolcszoros olimpiai bajnok úszó Michael Phelps kezében lesz az amerikai lobogó a rendezvényen. A világklasszis élete egyik legfantasztikusabb hírének nevezte a bejelentést.

A magyar zászlót Szilágyi Áron kardvívó olimpiai bajnok viszi majd. A Vasas versenyzője az Infórádiónak azt mondta: magabiztosan várja a nyári játékokat.

„Inkább motivál az, hogy már látom az alagút végén a fényt, most már elérhető távolságon belülre került az olimpia” - fogalmazott az olimpia előtti felkészülés idején Szilágyi Áron.

A házigazda brazilok lobogóját az öttusázó Yane Marques viszi az ünnepségen, a személyéről televíziós szavazás döntött. A 32 esztendős olimpikon négy éve Londonban bronzérmet nyert.

A spanyolok zászlaját a tizennégyszeres Grand Slam-bajnok, 2008-ban egyéni aranyérmes teniszező Rafael Nadal tartja majd a kezében. A hispán klasszis egyesben, párosban és vegyes párosban is pályára lép a játékokon.

A franciák 396 fős küldöttségét a megnyitóra az olimpiai és nyolcszoros világbajnok cselgáncsozó, Teddy Riner vezeti be. A franciák mellett Algéria, Ecuador, Grúzia és Koszovó zászlaját is egy-egy cselgáncsozó viszi majd.

A megnyitót a Maracana Stadionban rendezik, az ünnepségen a többi között fellép az angol Oscar-díjas színésznő Judi Dench és a brazil topmodell Gisele Bündchen is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×