eur:
394.35
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nyizsnij Novgorod, 2018. július 6.Fernando Muslera uruguayi kapus kezéről a hálóba kerül a francia Antoine Griezmann lövése az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjének Uruguay – Franciaország mérkőzésén Nyizsnij Novgorodban 2018. július 6-án. (MTI/EPA/Vaszil Donev)
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

A kieső Uruguay szövetségi kapitánya véleményezte a potyagólos kapusát

Didier Deschamps francia szövetségi kapitány szerint megérdemelten győzték le 2-0-ra az uruguayi csapatot a pénteki negyeddöntőben és jutottak tovább az oroszországi labdarúgó-világbajnokság elődöntőjébe. Megszólalt Uruguay szövetségi kapitánya is.

"Úgy gondolom, rászolgáltunk a győzelemre. Ma jobbak voltunk az ellenfelünknél, különösen a második félidőben. Nem akartunk nekik lehetőségeket adni" - fogalmazott Deschamps, aki kereken húsz éve vb-győztes játékos volt a francia együttesben.

Az uruguayiak védője, Diego Godin a kiesés ellenére büszke társaira, mint elmondta: oroszlánként küzdöttek.

"Olyan csapat vagyunk, amely mindent belead a mérkőzésekbe és a felkészülésbe" - jegyezte meg. A hátvéd kitért a második francia találatra is, amikor is Antoine Griezmann lövését Fernando Muslera bevédte.

"Fernando nagyszerű kapus, mindannyian követünk el hibákat. Más alkalommal ő mentett meg bennünket hihetetlen védéseivel" - védte meg csapattársát Godin.

Oscar Tabarez, a dél-amerikaiak szövetségi kapitánya kiemelte: olyan ellenféllel találkoztak, amely jobb és erősebb volt náluk, így számukra nem maradt más, mint gratulálni nekik.

"Nem tudtunk mit kezdeni az erősségeikkel" - nyilatkozta. "A lefújás után azt mondtam a játékosaimnak, hogy legyenek büszkék, és emelt fővel mehetnek el. Az álmunk most véget ért, de azt hiszem, a világ láthatta, mit értünk el, mit akartunk csinálni. Kis ország vagyunk, nekünk nehezebb dolgunk van, mint Franciaországnak, Németországnak vagy Angliának."

Tabarez kitért arra is, hogy több olyan sportági nagyhatalom van, amely a csapatánál előbb búcsúzott a tornától. Szóba hozta a csoportkör után hazautazó németeket, illetve a nyolcaddöntőben kieső argentinokat.

A szövetségi kapitány is védelmébe vette kapusát, de nem árulta el, mit mondott Muslerának az öltözőben.

"Ő egy nagyon fontos pillérünk, és én nem mosom a kezeimet, hogy a játékosaimat tegyem felelőssé" - mondta Tabarez.

A Nyizsnyij Novgorod-i összecsapás győztese az elődöntőben az esti Brazília-Belgium mérkőzés továbbjutójával mérkőzik kedden, Szentpéterváron.

Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Már ma jöhet Amerika nagy segélye Ukrajnának, atomjaira robbantották az orosz légvédelmi rendszereket – Ukrajnai háborús híreink csütörtökön

Mike Johnson, az Egyesült Államok Képviselőházának elnöke bejelentette, hogy a nap folyamán benyújtásra kerülnek azok a törvényjavaslatok, amelyek Ukrajna, Izrael és az Indo-csendes-óceáni régió támogatását célozzák - tudósított a Sky News. A hírek szerint egy Sz-400-as rakétarendszer is súlyos károkat szenvedett a tegnap éjjeli, Krím elleni ukrán támadás során – derül ki ez több, ukrajnai háborús közösségi médiaportál által megosztott fotóból. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×