eur:
394.93
usd:
370.73
bux:
65394.97
2024. április 19. péntek Emma
Szamara, 2018. június 28.Khadim Ndiaye szenegáli kapus nem tudja hárítani a kolumbiai Yerry Mina (nincs a képen) lövését az oroszországi labdarúgó-világbajnokság H csoportja harmadik fordulójának Szenegál - Kolumbia mérkőzésén Szamarában 2018. június 28-án. (MTI/AP/Martin Meissner)
Nyitókép: Martin Meissner

Yerri Mina tönkretette a biztos bundát

Kolumbia végzett az első helyen a H csoportban az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, miután a 3., utolsó fordulóban csütörtökön 1-0-ra legyőzte Szenegált, amely végül a fair play-pontok összevetésével csúszott a harmadik helyre, s esett ki.

José Pékerman, a kolumbiaiak argentin szövetségi kapitánya 52. FIFA által rendezett mérkőzésén ült a kispadon, ezzel új rekordot állított fel.

Az első 45 percben a szenegáliak futballoztak veszélyesebben, s a Sadio Manéval szemben elkövetett szabálytalanság után a videobíró mentette meg a kolumbiaiakat a 11-estől. A dél-amerikaiaknak egy veszélyes szabadrúgásuk és egy Falcao-fejesük volt, de a félidő közepén sérülés miatt elveszítették a legutóbbi vb aranycipősét, James Rodriguezt.

Fordulás után eseménytelenül csordogált a találkozó, főként azt követően, hogy a másik mérkőzésen Lengyelország megszerezte a vezetést, ugyanis így a gól nélküli döntetlen tökéletesen megfelelt mindkét gárda számára. Aztán a 74. percben érkezett a védő Yerri Mina, és sorozatban második meccsén is betalált, "borítva" ezzel a mérkőzést. Innentől kezdve sürgőssé vált a helyzet a szenegáliaknak, de hiába próbálkoztak, az eredmény nem változott - mint ahogy a másik mérkőzésen sem, így - a világbajnokságok történetében először - a fair play-pontok döntöttek, és az afrikaiak búcsúztak a világbajnokságtól.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×