eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Megszólalt góljáról a portugálok hétfői hőse

A portugál kapitány örül a továbbjutásnak, az iráni a VAR-t korholja. Quaresma is nyilatkozott: elégtételt érzett.

Fernando Santos, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya örömét fejezte ki a továbbjutás miatt, ám csapata játékával nem volt teljesen elégedett az Irán elleni 1-1-es döntetlent követően, mellyel együttese a második helyen végzett az oroszországi világbajnokság B csoportjában. "A legfontosabb dolog, hogy folytathatjuk a tornát, igaz, nagyon erős rivális vár ránk a nyolcaddöntőben" - jegyezte meg a szaranszki meccs után az Európa-bajnok gárda trénere.

A szakember úgy látta, hogy Cristiano Ronaldo 53. percben kimaradt büntetője hozott fordulatot a mérkőzésbe, s azt követően esett vissza csapata teljesítménye. "Addig jobbak voltunk, de a büntetőt nem értékesítettük. Ilyen a futball. Viszont

megtettük, amit vártak tőlünk, most pedig meg kell nyugodnunk és az Uruguay elleni meccsre kell figyelnünk"

- mondta Santos.

Quaresma: szerencsém is volt

A hétfői találkozó portugál hőse a 34 éves Ricardo Quaresma volt, aki először kapott lehetőséget a kezdőcsapatban, s ezt a 45. percben a 16-os jobb sarkától, jobb külsővel a hosszú felső sarokba csavart góljával hálálta meg a szakvezetőnek.

"Egy kicsi szerencsém is volt a gólnál, viszont a legfontosabb, hogy megvan a továbbjutás" - értékelt Quaresma, aki az első két mérkőzésen összesen 20 percet játszott, s a hétfői meccs után bevallottan érzett egy kis elégtételt, amiért rengetegen kritizálták már a beválogatását is.

Egy csalódott portugál

Szaranszkban egyetlen csalódott portugál volt hétfőn este, Carlos Queiroz, Irán szövetségi kapitánya, aki nem is tudta leplezni csapata kiesése felett érzett szomorúságát, s elsősorban a VAR (videobíró)-rendszert kritizálta a lefújást követően.

"Nem a játékvezetőről beszélek, hanem egy rendszerről. Több ezer dolláros a technika, a szobában öt ember ült és egyik sem látta a könyöklést? Hagyjuk már!"

- méltatlankodott a szakember, aki a sajtótájékoztatón 20 percen át beszélt a videós visszanézések rendszeréről. Queiroz azt nehezményezte, hogy Cristiano Ronaldót nem állították ki, miután szerinte lekönyökölte az egyik iráni védőt.

A szakember egyik legnagyobb problémája a rendszerrel, hogy

az edzők egyáltalán nem láthatják a kérdéses szituációkat.

Emellett arról is beszélt, hogy a VAR bevezetésével a hibák már nem megengedhetőek a döntéseknél.

"Most már nincs lehetőség emberi hibára, az még a VAR előtt volt. Akkor elfogadtuk" - jegyezte meg keserűen Queiroz, aki azt is hangsúlyozta, hogy a többség szerint nem működik jól a VAR, a játékvezetők pedig arra hivatkozva mossák kezeiket a nehéz döntéseknél.

Irán az előző fordulóban a VAR "áldozatává vált", amikor les miatt visszavonták a csapat spanyolok elleni gólját, a hétfői mérkőzés hajrájában viszont éppen a technika segítette büntetőhöz a válogatottat, mely annak kihasználásával egyenlített a portugálok ellen.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×