eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kalinyingrád, 2018. június 22.A szerb Nemanja Matic (hátul) és a svájci Xherdan Shaqiri a Szerbia – Svájc mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság E csoportjának második fordulójában a Kalinyingrád Stadionban 2018. június 22-én. A  találkozót a svájci válogaott nyerte 2-1-re. (MTI/EPA/Laurent Gillieron)
Nyitókép: Laurent Gillieron

Ilyen még nem történt az idei vb-n

A svájci válogatott fordított, és 2-1-re legyőzte a szerbeket a labdarúgó-világbajnokság E csoportjában.

Mitrovic gyors fejesgóljával szerzett előnyt a szerb együttes, amely a találkozó első negyedórájában több veszélyt teremtett, elsősorban a szélről érkező beívelések révén. A svájciak lassan találtak magukra, és a játékrész második felében előttük is több lehetőség kínálkozott.

A fordulást követően a nagyobb tempóra kapcsolt svájciak egyenlítettek: Xhaka érkezett egy blokkról lecsorgó labdára, és 21 méterről, balról nagy erővel a kapu bal oldalába csavarta. A folytatásban a svájciak többször is veszélyeztettek, ám a megélénkült tempóban a szerbek is dolgoztak ki helyzeteket.

A hajrában többször kapujuk elé szorult a szerb együttes, amely ekkor már elsősorban kontráiban bízhatott, ám ezt a fegyvert végül a svájci együttes használta eredményesebben: a meccs legjobbja, Shaqiri révén megszerezte három pontot érő második találatát, s így a vb-n első csapatként győzött úgy, hogy hátrányban volt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×