eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Kemény Dénes, a magyar válogatott év végéig hivatalban levő szövetségi kapitánya a Magyar Vízilabda Szövetség díjával a férfi vízilabda Világliga-sorozat C csoportjának 2. fordulójában játszott Magyarország-Olaszország találkozón Székesfehérváron 2012. november 3-án. A magyar válogatott 6-5 arányban megnyerte a mérkőzést.
Nyitókép: Kovács Anikó

Kemény Dénes megtippelte a ma esti spanyol-portugál meccs eredményét

Az, aki a csoportmérkőzéseken nagyon jól játszik, ritkán nyer meg egy hosszú tornát - hívta fel a figyelmet az orosz válogatott 5-0-ás győzelme után Kemény Dénes az InfoRádió Reggelinfó című műsorában.

Az orosz válogatott tegnap 5-0-s győzelmet aratott Szaúd-Arábia csapta ellen a 21. labdarúgó-világbajnokság első mérkőzésén. Ez a nagy különbség mindenképp meglepetést keltett.

Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, az InfoRádió exkluzív vb-szakértője sem számított ilyen nagy arányú győzelemre.

Moszkva, 2018. június 14.
Orosz játékosok ünnepelnek a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2018. június 14-én. Az orosz válogatott 5-0-ra győzött. Középen Gyenyisz Cserisev (6), aki két góllal járult hozzá a győzelemhez. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)
Moszkva, 2018. június 14. Orosz játékosok ünnepelnek a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság Oroszország - Szaúd-Arábia nyitómérkőzése után a moszkvai Luzsnyiki stadionban 2018. június 14-én. Az orosz válogatott 5-0-ra győzött. Középen Gyenyisz Cserisev (6), aki két góllal járult hozzá a győzelemhez. (MTI/EPA/Jurij Kocsetkov)

"Mire az ember elhelyezkedett a fotelban, már 2-0 volt, ráadásul két gyönyörű góllal" - mondta. Hozzátette azt is, hogy egy ilyen győzelmet nagyon jól kell tudni kezelni, mert

egy világbajnokság alatt ritkán győz az a csapat, aki a csoportmeccseken már brillírozik.

Kemény Dénes azt is elmondta, hogy ez inkább igényel lelki felkészítést, mint fizikait.

"Egy idő után lelkileg nehéz kezelni a magabiztosságot, ami az újabb győzelmekhez kell.

Ha nincs meg hozzá a kellő alázat, feszültség, és a sok győzelem, az törvényszerűen csökkenti a magabiztosságot.

A világversenyeken ha két erős csapat kétszer találkozik két héten belül, szinte biztos, hogy a második alkalommal az első meccs vesztese nyer" - vélte a szakértő.

Esélylatolgatás

Kemény Dénes elmondta azt is, nehéz megítélni, hogy Szaúd-Arábia csapata mennyire erős.

"Annyira azért erősek, hogy ott vannak a Vb-n. Ha az igazán nagy csapatokhoz képest egy-két góllal gyengébbek csak, akkor nem lehet kijelenteni, hogy ne tudnának legyőzni bárkit. De ez egy nagyon hosszú folyamat lesz, folyamatosan tűzben kell tartani azokat a játékosokat, akik tegnap nagyon jól játszottak" - emelte ki.

Spanyol-portugál csoportrangadó

Kemény Dénes tippje a ma esti meccsel kapcsolatban: döntetlen.

"Nem lennék meglepődve egy döntetlenen, az utolsó negyed órában már nem bántják egymást, mert mindkét csapatnak jó eséllyel a későbbi verhető ellenfelekkel szemben továbbjutást adna" - mondta. A korábbi sikerkapitány szerint a két csapatnak nagyon hasonló a játéka, ennek ellenére

az elmúlt egy-két évtizedben a spanyol csapat masszívabbnak és eredményesebbnek tűnt, mint a portugál.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×