eur:
393.26
usd:
367.9
bux:
66122.13
2024. április 24. szerda György
Bizonytalan a folytatásban a magyar olimpikon

Bizonytalan a folytatásban a magyar olimpikon

Műtét várhat Kormos Villő műugróra a budapesti világbajnokság után.

Kormos Villő a 28. helyen végzett a női toronyugrás kedd délelőtti selejtezőjében, így nem jutott be a 18-as középdöntőbe a budapesti vizes világbajnokságon.

A magyar sportoló 265,15 ponttal zárt, a 18., még bejutó dél-koreai Cso Eun Bi összesen 297,95 pontot kapott a gyakorlataira.

Bizonytalan a folytatásban a magyar olimpikon

“Szerettem volna a 300-as ponthatárt elérni, és az elég is lett volna a továbbjutáshoz, de sajnos a kézenállásból induló harmadik ugrást elrontottam, mert talán egy kicsit túlizgultam. Bosszant, hogy a szinkronban és ebben a számban is rontottam egyet, így maradt bennem hiányérzet.

A verseny után fel is mentem a toronyba még egy kézállásost ugrani, hogy megmutassam, megy ez nekem!

És olyan jól sikerült, hogy talán középdöntőt ért volna” - mondta a vb hivatalos oldalának nyilatkozva.

Kormos Villő szerint a programka anyagerőssége egyébként gyengébb, mint a versenyzők többségének, mert toronyból a korábbi években kevesebbet tudott gyakorolni.

„Ideális esetben egy erősebb ugrássorhoz öt évre lett volna szükség, én nagyjából két évet tudtam készülni erre a versenyszámra. Szóval a tokiói olimpiára talán beérnék, de

egyelőre magam sem tudom, hogy folytatom-e, néhány hónapra szükség lesz, hogy átgondoljam.

A vállamtól is függ, mert az utóbbi időben sokat fájt, folyamatosan injekciózni kellett, lehet, hogy komolyabb beavatkozásra is szükség lesz. Mindenesetre most nem ezért hibáztam. Az adrenalin amúgy is jó érzéstelenítő, és persze a közönség, amelynek nem győzök elég hálás lenni, az elrontott ugrásom után rengeteg erőt adtak, ahogy felhördültek, sokat segítettek abban, hogy ne úgy menjek fel, hogy már tök mindegy, mi lesz a vége” - fejtette ki a riói olimpián is szerepelt műugró.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×