eur:
390.72
usd:
359.87
bux:
73174.1
2024. július 29. hétfő Flóra, Márta
A svájci Remo Freuler ünnepli gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svájc-Olaszország mérkőzésén a berlini Olimpiai Stadionban 2024. június 29-én.
Nyitókép: A svájci Remo Freuler ünnepli gólját a németországi labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjének Svájc-Olaszország mérkőzésén. MTI/AP/Markus Schreiber

Svájc levonta a következtetést az Eb-szereplésből

A 49 éves edző marad, az ország sportági szövetsége elégedett a nyolc közé jutással.

Murat Yakin marad a németországi Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó-válogatottal azonos csoportban szerepelt és a negyeddöntőben búcsúzó svájci nemzeti együttes szövetségi kapitánya.

A svájci sportági szövetség pénteken közölte, hogy megegyezett a folytatásról a 49 éves szakemberrel, az új szerződés időtartamát azonban nem hozták nyilvánosságra.

Svájc az Eb-n a magyarokat is felvonultató A csoport második helyén, a házigazda németek mögött végzett - a nyitókörben 3-1-re múlta felül a magyar együttest -, majd a nyolcaddöntőben 2-0-ra legyőzte a címvédő olasz válogatottat. A legjobb nyolc között a később döntőbe jutó angolokkal találkozott Yakin együttese, amely bár vezetett a meccsen, végül tizenegyespárbajban alulmaradt.

Murat Yakin 2021 óta irányítja a svájci válogatottat, amellyel a 2022-es katari világbajnokságon nyolcaddöntős volt.

Címlapról ajánljuk
Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor negyedik, Pupp Réka ötödik – összefoglaló a magyarok vasárnapjáról

Andrásfi Tibor párbajtőrvívó a negyedik, Pupp Réka cselgáncsozó az ötödik helyen végzett az olimpia második napján. Mind a két csapatunk, a női kézilabda és a férfi vízilabda is egygólos győzelmet aratott. Major Veronika nyolcadikként zárta a légpisztolyos női döntőt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.29. hétfő, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×