eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Schäfer András a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia - Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Schäfer, Kleinheisler és Orbán az Eb-csoportkör legjobbjai között – statisztikák

Schäfer András csaknem 36 kilométert futott, amivel az ötödik legjobb volt a csoportkörben. Kleinheisler László passzpontosságban, míg Willi Orbán labdaszerzésben teljesített nagyon jól.

A németországi labdarúgó-Európa-bajnokság csoportkörében ötödik lett Schäfer András a legtöbbet futó játékosok között – írja a Telex az Európai Labdarúgó-szövetség honlapján közzétette statisztikai adatok alapján.

A magyar válogatott középpályása mind a három csoportmérkőzést végigjátszotta, és összesen 35,9 kilométert futott. A német Union Berlin játékosának csúcssebessége 32,6 km/óra volt, és ebben a mutatóban az első tíz helyezett közül csak a belga Timoty Castagne (33,3 km/óra) bizonyult jobbnak nála.

A csoportkör alatt az albán Ylber Ramadani futotta a legtöbbet (37,5 km), a második az olasz Nicolo Barella és a cseh Tomás Soucek (37-37 km), míg a negyedik az albán Kristjan Asllani (36,1 km) lett a listán.

Egy másik statisztikai mutatóban, a passzpontosságban is bekerült egy magyar a legjobbak közé: Kleinheisler László két mérkőzésen összesen tizenhatszor passzolt, és valamennyi labdája célba ért. Ugyanerre még két játékos volt képes: a magyar származású, korábban Győrben is futballozó szlovák válogatott Bénes László, valamint a török Okay Yokuslu, de ők csak egy meccsen léptek pályára.

A magyar válogatott védője, Willi Orbán pedig labdaszerzésben alkotott maradandót. Az RB Leipzig labdarúgója és az angol Marc Guéhi 26-szor csenték el a labdát az ellenféltől, amivel a lista élén végeztek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Döntő fordulat készülődik az EU egyetlen atomhatalmában – Teljes hátraarc jöhet Ukrajna katonai támogatásában?

Június 30-án és július 7-én rendkívüli nemzetgyűlési választásokat tartanak Franciaországban. A voksolás hatalmas kudarc lehet Emmnauel Macron francia elnöknek és pártjának, miközben legfőbb ellenfele, a Marine Le Pen-féle Nemzeti Tömörülés előretör, és akár az abszolút többséget, ezzel a kormányrudat is megszerezheti. Mi a tétje a választásoknak Franciaország, Európa és az ukrajnai háború szempontjából? Kérdések és válaszok.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×