eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 20. szombat Illés
A németországi labdarúgó Európa-bajnokság hivatalos labdájának hatalmas másolata a müncheni Allianz Aréna előtt 2024. június 13-án. Másnap este ebben a stadionban játssza Németország és Skócia a torna nyitómérkőzését.
Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Mire számít Németország a magyarok ellen?

Mennyekbe repítette a svájci sajtó a magyar csapatot kétvállra fektető nemzeti válogatott szövetségi kapitányát. Az ország legtekintélyesebb lapjának számító Neue Zürcher Zeitung szerint a sikerben oroszlánrésze van Murat Yakinnak, aki merész döntéseket hozott. A 3-1-es győzelem azonban bizonyította, hogy mindez "bejött" neki. Nem véletlen, hogy az alpesi ország immár bízik a továbbjutásban, akárcsak a németek, akik a skótok elleni müncheni sikert szerdán Stuttgartban Magyarország ellen kívánják megkoronázni.

A török származású tréner, aki játékosként többször is magára öltötte a svájci válogatott mezét, váratlan személyi döntéseket hozott.

Az újság szerint Michel Aebischer és Kwadwo Duah személyében a kezdő tizenegyben két olyan játékos kapott helyet, akiknek pályára küldése általános vélekedés szerint igencsak meglepte a szakértőket.

A bizalmat mindketten meghálálták, és mindketten első góljukat szerezték a svájci nemzeti tizenegyben.

A csereként beállt "csodacsatár", Beer Embolo - aki hosszabb idő után tért vissza válogatottba - a mérkőzés szinte utolsó pillanataiban szerezte a harmadik gólt.

Nem is beszélve a válogatott kapitányának, Granit Xhakának az érdemeiről, aki a Bayer Leverkusen együttesében a jelek szerint idén hozzászokott a sikerhez.

A svájci sajtó szerint a szövetségi kapitány váratlan "húzásai" különösen az első félidőben voltak "gyümölcsözőek".

Az újságok ugyanakkor elismerték, hogy a magyarok a második játékrésben már talpra álltak az első félidőben mutatott "érthetetlenül passzív" teljesítmény után.

A Neue Zürcher Zeitung külön kiemelte, hogy a második negyvenöt percre "magára talált" az első félidőben halvány teljesítményt nyújtó Szoboszlai Dominik, aki ma a magyar labdarúgás kiemelkedően legnagyobb alakja.

Ezek után Svájc bízik a továbbjutásban, illetve abban, hogy a második csoportmérkőzésen, szintén Kölnben sikerül legyőzni azt a Skóciát, amely Németország ellen több, mint halvány teljesítményt nyújtott.

Németország már egy nappal korábban kezdte meg az ünnepet a skótok elleni, az Eb-t megnyitó müncheni mérkőzésen aratott győzelem után.

Az elismerésből kijutott Julian Nagelsmann szövetségi kapitánynak és természetesen a játékosoknak.

Az 5-1-es győzelem után - noha még mindig óvatosan - felerősödtek azok a várakozások, amelyek szerint a német nemzeti tizenegy a július 14-i berlini döntő legalább résztvevője, még merészebb jóslat szerint, győztese lehet.

A magyarok ellen

Most azonban az elemzők többsége még arról értekezik, hogy mi szükséges az A csoportból való továbbjutáshoz.

Természetesen a biztos továbbjutást a szerdai stuttgarti, Magyarország elleni győzelem jelentheti, de ahhoz minden valószínűség szerint még a döntetlen is elegendő lenne.

Mindenesetre a német válogatott legnagyobbjai, élükön Thomas Müllerrel és Toni Krosszal óvnak az elbizakodottságtól.

A szakértők pedig ennek kapcsán nem csak a Nemzetek Ligájában 2022 szeptemberében Lipcsében elért 1-0-ás magyar győzelemre emlékeztetnek.

A magyarok aligha adják fel, és a svájci "csorbát" szerdán Stuttgartban akarják kiköszörülni.

Nem is beszélve arról, hogy "jobbak", mint a skótok - értékeli az elemzők többsége.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Gyors ukrajnai békét ígért Trump, miközben újra támadták az oroszok az ukrán energetikai infrastruktúrát - Háborús híreink szombaton

Péntekről szombatra virradó éjjel telefonon beszélt egymással Donald Trump republikánus elnökjelölt, és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, és amelyről Trump azt kommunikálta, hogy gyors békét fog teremteni Ukrajnában. Zelenszkij erről nem tett említést, arról viszont igen, hogy megállapodtak egy személyes találkozóban, amelyen majd a tartós béke lehetőségeit egyeztetik. Közben az éjjel az oroszok ismét támadták az ukrán energetikai infrastruktúrát, és az is kiszivárgott, hogy az amerikai Patriot rakétarendszer rakétagyártásának felpörgetése akadályokba fog ütközni Japánban, mert egy kritikus fontosságú alkatrészből hiány van. Friss híreink a háborúról szombaton.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×