eur:
394.59
usd:
367.6
bux:
69888.51
2024. június 18. kedd Arnold, Levente
A svájci játékosok a katari labdarúgó-világbajnokság G csoportjában játszott Szerbia-Svájc mérkőzés végén a dohai 974 Stadionban 2022. december 2-án. Svájc 3-2-re győzött és továbbjutott, Szerbia kiesett.
Nyitókép: MTI/EPA/Georgi Licovszki

Lenéző elemzés Svájcból - így látják a magyar válogatottat a meccs előtt

Az alpesi ország közmédiája szerint nincs mitől tartani, hiába jutott ki Magyarország az Eb-re veretlenül.

A svájci közmédia hírportálja szerint a Magyarország-Svájc labdarúgó-Eb-mérkőzésen sok múlik a svájciak három kulcsjátékosának aktuális formájától, de a magyar csapat annak ellenére sem rémisztő, hogy veretlenül jutott ki Németországba - írja a svájci RTS közportálra hivatkozva a HVG.hu.

A lap szerint bár egy veretlenségi sorozat tiszteletre méltó, de nincsenek a csapatunkban kiemelkedő egyéniségek, Szoboszlai Dominik pedig a közelmúltban nem is volt teljesen egészséges, az utolsó felkészülési találkozón is összeszedett valamilyen sérülést, közben viszont Yann Sommer révén Svájcnak olasz bajnoka van, Manuel Akanji révén angol bajnoka, Granit Xhaka révén pedig német. A portál tehát erre alapozza a svájciak esélyességét.

A lap megjegyzi, a középcsatár Breel Embolo a sérülése miatt várhatóan még nem lesz bevethető szombaton, ezért támadásban akadhatnak majd gondok.

Címlapról ajánljuk
Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

Kalas Vivien: Magyarország nem tudja megakadályozni Ursula von der Leyen újrajelölését

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Eötvös József Kutatóközpont Európa Stratégia Kutatóintézet főreferense több konkrétumra számított a hétfői, nem hivatalos EU-csúcson, de így is biztos benne, hogy hamarosan döntés születik az uniós csúcsvezetők személyéről, csak két konfliktust még rendezni kell.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.18. kedd, 18:00
Horváth Péter
a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke
Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Megérkezett a fontos közlés - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat!

Ma kamatdöntő ülést tartottak a Magyar Nemzeti Bankban, ahol a várakozásoknak megfelelően 25 bázisponttal, 7%-ra mérsékelte irányadó kamatát a jegybank. A tengerentúlon is fontos, a piacok számára is meghatározó adatot közöltek: az amerikai kiskereskedelmi eladások alakulását. Öszességében a közölt értékek beleillenek abba a trendbe, hogy az amerikai gazdaság lassulása megkezdődött, ez pedig az előző heti kedvező inflációs adatokkal együtt növelheti a szeptemberi kamatcsökkentés esélyét. Ennek megfelelően reagálnak a piacok is: esik a dollár az euróval szemben, a zöldhasú gyengélkedése miatt emelkedik az arany árfolyama, míg a határidős amerikai részvényindexek feljebb kerültek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×