eur:
389.13
usd:
361.78
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály
Szalai Ádám (j2) és Schäfer András (j), valamint a portugál Bernardo Silva (b), Nélson Semedo (b2) és Pepe (k) a koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának első fordulójában játszott Magyarország - Portugália mérkőzésen a Puskás Arénában 2021. június 15-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Dénes Ferenc: rengeteget profitált Magyarország az Eb-ből

Több mint három és fél milliárd forint folyt be a Magyar Labdarúgó Szövetség kasszájába az Európa-bajnokság pénzdíjaiból – erősítette meg az InfoRádiónak Dénes Ferenc sportközgazdász. Szerinte az MLSZ még tartalékot is tud képezni ebből az összegből. Hozzátette: a negyeddöntős csehek már 5 milliárd forintnál járnak.

A labdarúgó-Európa-bajnok 34 millió eurót kap összesen, ha minden meccsét megnyeri, a negyeddöntős Csehország már ötmilliárd forintnak megfelelő bevételnél jár – mondta Dénes Ferenc.

Mind a 24 Eb-részvevő alanyi jogon kap kilenc és negyed millió eurót, győzelmenként másfél milliót adnak egy válogatottnak, döntetlen esetén pedig a felét, 750 ezret, vagyis

a magyar válogatott 10 millió 750 ezer euróval részesült a pénzdíjakból.

A jelenlegi protokoll szerint a válogatott játékosai a pénzdíj harminc, a szakmai stáb tagjai tizenöt százalékát kapják, ebben már benne vannak az adók és a járulékok – nyilatkozta a nso.hu-nak Szabó Gergő, a válogatott sajtófőnöke. Ez alapján Dénes Ferenc úgy kalkulál, hogy a magyar Eb-keret 26 játékosa között 155-160 millió forintot osztanak szét, a stábtagok összesen 75-80 millió forintot kapnak.

Az UEFA a kluboknak kompenzációt fizet, ha a játékosuk Eb-n szerepel azok játékjogának használatáért.

A nemzeti szövetségeknek

  • kétmillió euró jár a 16 közé jutásért,
  • 3,25 millió a negyeddöntőért,
  • ötmillió az elődöntőért,
  • hétmillió az ezüstéremért,
  • tízmillió a tornagyőzelemért.

A pénzdíj több mint felét tehát megtartja a szövetség. Dénes Ferenc szerint a Magyar Labdarúgó-szövetség elég átláthatóan az alapok megerősítésére fordítja ezeket a pénzeket, emellett tartalékot is képez nagyon okosan. „Nem hiába, egy bankár vezeti a Magyar Labdarúgó-szövetséget...” – jegyezte meg a sportközgazdász.

Így összegzett: „Számba se tudjuk venni azokat a rendkívüli és továbbgyűrűző pozitív hatásokat ezen a három és fél milliárd forinton túl, amit ez az esemény a magyar labdarúgásnak jelentett.

Szakmailag, a futball elfogadottsága szempontjából és társadalmi kohézió terén is ez nagyon-nagyon jó rendezvény volt Magyarország számára.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×