eur:
394.34
usd:
364.21
bux:
0
2024. augusztus 1. csütörtök Boglárka
Argentin női futball válogatott. Forrás: Facebook / Argentina National Football Team
Nyitókép: Forrás: Facebook / Argentina National Football Team

Megdöbbentő körülmények között edzenek az argentin női válogatott tagjai

Egészen hihetetlen botrány robbant ki Argentínában, ahol kiderült, hogy embertelen módon bánnak a női labdarúgó-válogatott tagjaival.

A most kiderült eset miatt azonnal távozott a nemzeti csapattól Lorena Benítez, Julieta Cruz és Laurina Oliveros. Ők azok, akik bejelentették, hogy nem vesznek részt a Costa Rica elleni barátságos meccsen, amelyet pénteken rendeznek meg. Valamennyien kemény hangú üzenetet tettek közzé a közösségi oldalaikon – írja az Origo.

Lorena Benítez a közösségi oldalán úgy fogalmazott: „Személyes döntés ez, mert már nem lehet elviselni azt, ami a csapattal történik. A szövetség a múlt héten kedden és szerdán sem reggelit, sem ebédet nem biztosított a számunkra. A vezetés azt mondta, nincs pénz az ételre. Ebben a két napban összesen egy sajtos szendvicset és egy banánt adtak nekünk délután.”

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Lorena Benitez (@benitez.lorena4) által megosztott bejegyzés

„Voltak olyan játékosok, akik hazamentek, hogy legalább egyenek valamit. Az argentin válogatott mezét viselni a legszebb dolog a világon, de eljön az a pont, amikor az igazságtalanságok miatt belefáradunk a harcba, elegünk van abból, hogy a panaszainkat nem hallgatják meg és ami még ennél is rosszabb, hogy megaláznak bennünket. Korábban több társam már azért mondta le a válogatottságot, mert nem bírta elviselni azt, ami itt történik” – tette hozzá.

A 2019-es franciaországi női labdarúgó-világbajnokság után az argentin női nemzeti csapat tagjainak többsége panaszkodott, hogy a szövetségi kapitány, Carlos Borrello folyamatosan megalázta a játékosokat, majd a vb-n szereplő focisták nagy többségét nem nevezték be a soron következő Pánamerikai Játékokra, köztük Estefanía Banini akkori csapatkapitányt sem.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.01. csütörtök, 18:00
Kárpáti Róbert
sportpszichiáter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. augusztus 1. 07:27
×
×
×
×