eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 19. vasárnap Ivó, Milán
Peter Sagan, a TotalEnergies szlovák versenyzője a Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 19., Moirans-en-Montagne és Poligny közötti 173 kilométeres szakaszának rajtja előtt 2023. július 21-én.
Nyitókép: Christophe Petit Tesson

Két sztár Magyarországra érkezése miatt bolydult meg a kerékpáros világ

Szakmailag fantasztikusan sikeres versenyre számít Eisenkrammer Károly, a kedden a csapatbemutatókkal kezdődő Tour de Hongire főszervezője.

Eisenkrammer az M1 aktuális csatornának adott interjújában elmondta, a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagan, valamint az ugyancsak vb-győztes Mark Cavendish indulása az eseményen "megbolygatta" a kerékpáros világot, emiatt soha nem látott hírverésre van a viadalnak. Hozzátette, mindkét világsztárral lehet majd találkozni kedden, a Hajdúszoboszlón sorra kerülő csapatbemutatón.

A magyarokkal kapcsolatban a főszervező azt mondta, előzetesen bíztak egy dobogós helyezésben, de az utolsó beérkezett nevezéseket látva inkább egy top10-es eredményben reménykednek, amire Fetter Eriknek vagy Dina Mártonnak lehet esélye. Hozzátette, ugyan több szakasz is kedvez majd a sprintereknek, de véleménye szerint a végső győzelmet a hegyi etapok döntik majd el, kivétel persze, ha esetleg az időjárás közbe szól.

Az idei, 45. Tour de Hongrie szerdán a Karcag és Hajdúszoboszló közötti 170 kilométeres sík szakasszal startol, majd a szintén mezőnyhajrát ígérő Tokaj-Kazincbarcika (162 km) etap következik. Az összetettről várhatóan döntő két szakasz közül az egyik a harmadik lesz, ekkor Kazincbarcikáról egy mátraházi körözést követően Kékestetőre tekernek fel a bringások (183 km), majd a budapesti Hősök teréről induló 166 kilométeres táv vár a mezőnyre. Itt az enyhén emelkedő etyeki befutó teheti kiszámíthatatlanná a szökevények, a sprinterek és a hegyi menők számára egyaránt kedvező szakaszt. A 854 kilométer össztávú Tour de Hongrie zárószakaszán Siófoktól Pécsig 173 kilométert teljesítenek a kerékpárososok, a befutó a tavalyról jól ismert Bárány úti emelkedő tetején, a pécsi Állatkertnél lesz. A viadal 2015-ös újraindulása óta most lesz a legnagyobb, 7871 méter az összesített szintemelkedés.

(A nyitóképen: Peter Sagan, a TotalEnergies szlovák versenyzője a Tour de France francia országúti kerékpáros körverseny 19., Moirans-en-Montagne és Poligny közötti 173 kilométeres szakaszának rajtja előtt 2023. július 21-én.)

Címlapról ajánljuk

Gázszámlapara - fontos határnapon vagyunk túl

Mindössze két nap volt májusban Budapesten, amely fűtési szempontból nem számított nyárnak, azaz azokra a napokra járt volna csak kedvezményes gáz a fogyasztóknak. Kiszámoltuk azt is, hogy nagyjából mennyi köbméter támogatott gáz jár még július 31-ig. A meleg tavasz ugyanis kicsit bekevart a 20 éves jelleggörbébe.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 19. 08:53
×
×
×
×