eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: Galambos Péter hivatalos Facebook-oldala

Galambos Péter: még mindig pariban vagyok a fiatalokkal, érmet szeretnék nyerni a szegedi Eb-n

37 évesen is tartja a lépést a fiatal generációval a vb-ezüstérmes evezős, aki hatalmas fölénnyel nyerte meg a márciusi válogatót könnyűsúlyú egypárban, és a nemzetközi mezőnyben is a szám legjobbjai közé tartozik. Az MTK sportolója az InfoRádióban azt mondta, pályafutása legfontosabb versenye lesz az április végi szegedi Eb.

Ahogy az elmúlt évek világversenyein, úgy az április végi, szegedi Európa-bajnokságon is az éremszerzést tűzte ki célként Galambos Péter.

A kétszeres Eb-aranyérmes evezős azt mondta az InfoRádióban, hogy a téli felkészülés és a szezon eleje is nagyon jól sikerült számára, hiszen a februári, mosonmagyaróvári ergométeres ob-n első lett a kategóriájában, majd márciusban megnyerte a könnyűsúlyú egypárevezősök hazai válogatóját is. Az MTK sportolója bizakodva várja a következő megméretéseket, melyek közül kiemelkedik a szegedi kontinensbajnokság.

Nagyon örül, hogy hazai közönség előtt versenyezhet, és szerinte nagy előnyt jelent majd neki és a többi magyar indulónak egyaránt, hogy jól ismerik a szegedi versenypályát, ahol a korábbi években több országos bajnokságot és válogatót is rendeztek. Ami azonban újdonság lesz számára is, hogy

nagy világversenyen még nem szerepelt hazai közönség előtt, ez pedig plusz motivációt és „hátszelet” jelenthet.

„Nagyon bízom benne, hogy segít majd bennünket a magyar szurkolók jelenléte és buzdítása” – tette hozzá.

Galambos Péter azt mondta, a rengeteg munka mellett sok áldozatot is megkövetel, ha valaki a világ élvonalába akar tartozni az evezőssportban. Naponta minimum két-három edzésen vesz részt, és a „magyar virtussal”, valamint az évek során megszerzett rutinnal, tapasztalatokkal igyekszik kompenzálni azt, hogy a nyugati országok versenyzői kedvezőbb körülmények között készülhetnek.

A 37 éves sportoló úgy véli, a szegedi Európa-bajnokság eddigi pályafutása legfontosabb versenye lesz, mint fogalmazott, „példátlan és páratlan esemény” vár rá.

Célja, hogy bekerüljön a döntőbe, és ott versenyben tudjon lenni a dobogós helyezésekért.

A férfi könnyűsúlyú egypárevezősök mezőnyében rangidősnek számít Galambos Péter, éppen ezért figyelembe kellett vennie, hogy elég idő jusson a regenerációra a felkészülés alatt.

„Az edzésmunka ugyanakkor bennem van, és a rutin helyettesíti a regenerációs időt” – jegyezte meg a világbajnoki ezüstérmes.

Úgy gondolja, a fiatalokhoz képest sokkal több versenyszituációt tud megoldani rutinból.

„Más élettani szakaszban járunk, de látva az idén és az elmúlt években nyújtott teljesítményemet, abszolút pariban vagyok a fiatal sereggel. Ráadásul a harmincas éveik közepén járó versenyzők ugyanúgy ott vannak a topon, mint korábban” – összegzett Galambos Péter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×