eur:
389.09
usd:
364.04
bux:
68080.25
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Hosszú Katinka a női 200 méteres pillangóúszás elődöntője után a vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2022. június 21-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Országos bajnoki bronzéremmel tért vissza Hosszú Katinka

A Duna Arénában rendezett országos úszóbajnokság első napjának döntős programjában a harmadik legjobb magyarként végzett a szülés után visszatérő háromszoros olimpiai bajnok úszó.

Nagy érdeklődés övezte a Duna Arénában a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka visszatérése a medencébe, az úszó-ob első döntős napját 200 vegyesen a 4-es pályáról kezdhette, mivel délelőtt a legjobb időt úszta az előfutamok során.

A döntőben aztán a mellúszórésztáv végéig tudott csak az első helyen haladni, ekkor begyújtotta a rakétákat Kapás Boglárka, de még inkább Sebestyén Dalma, utóbbi nyert magyar bajnoki aranyat - 2017 óta csak ő és Hosszú nyert 200 vegyesen -, az ezüstérmes Kapás Boglárka lett, és bár a harmadik helyen egy olasz úszó érte el a falat, Hosszú Katinka nyakába kerül az aranyérem, 2:15,50-et úszott, ami az olimpiai A-szint alatt van, de többen is jobb időeredménnyel rendelkeznek nála, az olimpiára pedig számonként csak két - szintes - úszó nevezhető.

Hosszú Katinka (MTI): - "Ez most egy új kezdet, igazából csak néhány hónapot tudtam készülni, itt a végén bizony látszott is, hogy szükségem van még azért némi időre. Továbbra is azért harcolok majd, hogy valamelyik számban sikerüljön teljesítenem az olimpiai szintet."

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×