eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Facebook/Magyar Úszó Szövetség

Sós Csaba a vb-esélyekről: többen meglepetést okozhatnak

Nincs éremesélyes magyar induló medencés úszásban a mostani vizes világbajnokságon, de ettől még van, aki akár felérhet a dobogóra – mondta az InfoRádióban Sós Csaba szövetségi kapitány. Az egyéni indulók többsége a héten zárta a dubaji edzőtáborozást, majd vasárnap kezdődnek a versenyek Dohában.

A két legjobbunk nélkül vágnunk neki a dohai világbajnokságnak, Milák Kristóf és Kós Hubert nélkül megyünk – kezdte Sós Csaba, aki szerint ezért a világranglisták alapján az éremesély most nem realitás – bár nem zárható ki a dobogós szereplés –, viszont döntős helyezésekre „bőven” számítanak a szövetségnél.

A kapitány emlékeztetett, hogy Kovács Benedek a 2022-es budapesti vb-n nyolcadik, míg tavaly, Fukuokában ötödik lett 200 méter háton, de az úszó rögtön jelezte: „elrontotta, maradt még benne”, most pedig Kós Hubert távolmaradása miatt „negyedikként” állhat a rajtkőre. Sós Csaba szerint rajta kívül Németh Nándor is okozhat meglepetést, és remélik, ezúttal nem „jön szét a keze” az Európa-bajnok Szabó Szebasztiánnak, mint legutóbb a fukuokai tornán. Nagyszerűen jön fel Pádár Nikolett, valamint Márton Richárd is, aki korábban még nem tudta megcsinálni, hogy 36 órán belül háromszor jól ússzon – és harmadjára a legjobbat –, de a 2023-as rövidpályás Eb-n már igen – emelte ki a szövetségi kapitány.

„Ezek a versenyzők végigvitték azt a versenyszezont, amit beterveztünk, ami a korábbiakhoz képest mindenképp újdonságnak számít.”

Arra a kérdésre, hogy mennyire lesz mérhető a siker esetleg abban, hogy néhány magyar versenyző szerez majd olimpiai kvótát, Sós Csaba azt válaszolta, hogy ez főként a váltók esetében lesz érdekes. Doha után már pontosan tudható lesz, kik indulhatnak váltóban Párizsban. A négy gyorsúszóváltónk „nagy valószínűséggel kint lesz, de három teljes bizonyossággal”, és a mostani vb-n induló, még nem kvótás három vegyesváltónak is jó esélye van, a férfinak, a nőnek és a mixnek is – vélekedett.

Holló Balázs Fukuokában döntős volt 400 vegyesen, de az olimpiai A szintről kicsivel lemaradt, amit most szeretne Dohában megúszni, noha nem ez lesz az utolsó lehetősége erre. Sós Csaba ezzel kapcsolatban megjegyezte: érdekes, hogy hogyan vannak ezek az A szintek megállapítva, ha egy világbajnoki döntős úszónak ez nincs meg. Mindazonáltal arra számít , hogy Holló Balázs teljesíteni fogja, hiszen tavaly még nem hozta a legjobb – 2022-ben, a budapesti vb-n elért – időeredményét. „Az ő edzőtáborozásáról is kifejezetten jó híreket kaptam” – mondta.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×