eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Németh Nándor a férfi 100 méteres gyorsúszás döntőjében a fukuokai vizes világbajnokságon 2023. július 27-én. Németh Nándor a nyolcadik helyen végzett.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Országos csúcsra és olimpiai szintre készül Németh Nándor

Bár januárban pár napot ki kellett hagynia betegség miatt, jó formában érzi magát Németh Nándor. A világbajnoki bronzérmes versenyző a dohai világbajnokságon 100 méteren országos csúcsot, 200-on pedig olimpiai szintet úszna.

"Most már nehezebbek az edzések, és körülbelül egy-másfél hétig még ilyen kemény munka folyik, utána viszont már csak apró simítások lesznek, csökken a méterszám, könnyebbek lesznek az edzések, úgyhogy még egy másfél kemény munka, utána pedig kicsit lazább lesz" − mondta a Dubajban edzőtáborozó Németh Nándor az InfoRádió Vegyesúszás című műsorában. A dohai világbajnokságon egyéni számokban 100 és 200 gyorson induló versenyző jó formában érzi magát, szeptembertől folyamatosan készül, csak egy hetet volt kénytelen kihagyni.

"A rövid pályás Európa-bajnokságon látszott, hogy a formám nem olyan rossz, a két ünnep között sem volt megállás. Január elején a betegség nem jött jókor, de elég jól vissza tudtam rázódni rögtön utána a munkába" − nyilatkozta a világbajnoki bronzérmes úszó, aki az elmúlt fél év alapján bizakodó a világbajnoksággal kapcsolatban.

100 méteren a sűrű mezőny miatt nem akar jóslatokba bocsátkozni, de mindenképpen 47,5-ön belül akar teljesíteni, ami országos csúcs is lenne egyben. Úgy fogalmazott: hogy egy jól felépített előfutam, középdöntő és döntő kell, most erre fókuszál. A 200 gyors egy ideje "nem áll össze" a versenyeken úgy, ahogy szeretnék, de mindenképp meg akarja úszni az olimpiai szintet, ami még nincs meg neki.

"Már az előfutamban szeretném megúszni az A szintet, ami remélhetőleg elég lesz a középdöntőre, ha sikerül, könnyebb lesz a folytatás. Ez a táv nehezebben szokott összeállni, majd a világbajnokság után tudok nyilatkozni, ha jól sikerül" − tette hozzá Németh Nándor.

A 2024-es dohai úszó-világbajnokság február 2-án kezdődik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×