eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
A későbbi győztes Milák Kristóf a 200 méteres férfi pillangóúszás döntőjében a 125. úszó országos bajnokságon Kaposváron 2023. április 20-án.
Nyitókép: MTI/Derencsényi István

Vízben a bajnok - nem akárhogy edz Milák Kristóf

Egyedül, üres medencében készül klubjában az olimpiára.

Milák Kristóf két hete titokban elkezdte az uszodai edzéseket klubjában, a Budapesti Honvédban. Általában olyan időpontokban, dél és délután két óra között gyakorol, amikor senki sincs a medencében − írja a mandiner.hu.

A portál úgy tudja, azt szeretné elérni, hogy maradjon körülötte a csend, s minél nyugodtabban, reflektorfényen kívül készülhessen az olimpiára. A kvótája már megvan Párizsba, így magáért az olimpiai részvételért már nem kell hajtania. A formába lendülés miatt, a minél jobb időeredményekért viszont igen.

A 23 éves olimpikon tavaly kihagyta a fukuokai világbajnokságot, majd a hírek szerint teljesen abbahagyta az edzéseket is, és sokáig eltűnt a nyilvánosság elől. A közösségi médiában szilveszter estéjén felbukkant, Schmidt Ádám sportért felelős államtitkárral és Kovács Katalin egykori olimpiai bajnok kajakossal együtt pózolt egy fényképen. Az ehhez mellékelt szövegből arra lehetett következtetni, hogy a Milák hamarosan visszatérhet. Az uszodában azonban sokáig nem látták, s a szakmában nem tudtak róla semmi.

A válogatott jelenleg jelenleg Dubajban készül a február 2-án kezdődő dohai úszó-világbajnokságra. Ennek a csapatnak természetesen nem tagja az olimpiai, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok klasszis, ám az edzője Virth Balázs az Egyesült Arab Emírségekben, majd Katarban lesz 18-ig, utána vezeti majd Milák felkészülését.

Pár napja Gyulay Zsolt, a MOB elnöke nyilatkozott az úszóklasszisról, de biztatót ő sem tudott mondani.„Ami most folyik Kristóffal kapcsolatban, az biztosan nem használ a magyar sportnak. Van, aki ezt mondja, van, aki azt mondja, itt egyedül Milák Kristóf nem nyilatkozik. Remélhetőleg készül. Ez az ő dolga, élsportoló, neki kell eldöntenie, hogy készül vagy nem készül. Milák nagy bajnok, s mi mögötte állunk. ” – mondta a hazai olimpiai bizottság vezetője.

Az SzPress Hírszolgálatnak Zala György, Milák Kristóf erőnléti edzője január elején arról beszélt, hogy az úszónak

nincs súlyfeleslege, de szüksége lesz magas szintű erőnléti edzésekre.

December közepén Sós Csaba úszókapitány még úgy fogalmazott, hogy Milák „katasztrofális” állapotban lehet, január elején viszont klubja, a Budapesti Honvéd ügyvezető elnöke, Gergely István már azt mondta, a sportoló elkezdte a fizikai edzéseket, de medencébe még nem ugrott.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 09:32
×
×
×
×