eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott játékosa (j) és Marco Rossi szövetségi kapitány a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Montenegró mérkőzés után a budapesti Puskás Arénában 2023. november 19-én. A nemzeti együttes 3-1-ra nyert, így csoportelsőként jutott ki a jövő évi németországi Eb-re.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Ma kiderül, kikkel játszik Rossi válogatottja a Nemzetek Ligájában

Ma este 6 órától kap ellenfeleket a magyar labdarúgó-válogatott a Nemzetek Ligája 2024–2025-ös kiírására. Biztosan nehezebb lesz a feladat, mint az Eb-selejtezőkben volt.

Ameddig az Európa-bajnoki vagy a világbajnoki selejtezőkben a magyar válogatott az európai futball legerősebbjei mellett a „középmezőnyből” és a leggyengébbek közül is kap ellenfelet, a Nemzetek Ligája sajátossága, hogy a jók a jók ellen, a gyengébbek a gyengébbek ellen játszanak.

Az UEFA továbbra is négy kategóriába sorolta a csapatokat a mostani sorsolás előtt, az oroszok kizárása miatt 54 válogatottat. Az első három szinte, az A, a B és a C divízióba 16-16 együttes tartozik, hat marad a D-be.

A magyar válogatott az előző kiírásban szerepelt először a legjobbak között, az A-divízióban, emlékezetes, hogy az olaszokkal, a németekkel és az angolokkal szemben sokáig a csoportgyőzelemért is versenyben volt, végül a négyes második helyén végzett. Gond nélkül bennmaradt az elitben, sőt, az akkori helyezésnek köszönhetően nagyon kedvező kiemelést kapott az Eb-selejtezőre és most is a második kalapban szerepel, a Nemzetek Ligája-sorsolás előtt.

A már jól ismert rend szerint a négyes csoportokba minden kalapból egy csapat kerül, ami azt is jelenti, hogy az elvileg lehetséges tizenöt ellenfélből hármat biztosan nem kap meg Marco Rossi csapata: a szintén a második kalapban szereplő Dániát, Belgiumot és Portugáliát.

Az A-divízió kalapjai:

1. kalap: Spanyolország, Horvátország Olaszország, Hollandia

2. kalap: Dánia, Belgium, Portugália, Magyarország

3. kalap: Svájc, Németország, Lengyelország, Franciaország

4. kalap: Izrael, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Skócia

A csapatok hat mérkőzést játszanak, hármat pályaválasztóként, három vendégként, a játéknapok:

1. 2024. szeptember 5-7.

2. 2024. szeptember 8-10.

3. 2024. október 10-12.

4. 2024. október 13-15.

5. 2024. november 14-16.

6. 2024. november 17-19.

Újdonság, hogy korábban csak a csoportelsők maradtak versenyben az A-divízióban (máshol azok sem), s kerültek a négyes döntőbe. Immár a második helyezettek is részesei az új szakasznak, a negyeddöntőnek. Annak a négy párnak a győztese kerül majd be a négyes döntőbe.

A mai sorsolás 18 órakor kezdődik Párizsban, az infostart.hu élőben beszámol róla.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×