eur:
389.96
usd:
365
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Kopasz Bálint a férfi kajak egyesek 500 méteres előfutamában az olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon Duisburgban 2023. augusztus 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kopasz Bálint: nem magától értetődő, hogy ott lehetek az olimpián

Jól sikerült a téli alapozó időszaka Kopasz Bálintnak. Az olimpiai bajnok kajakozó február 10-től Törökországba, majd Portugáliába megy edzőtáborba. Az olimpián szólóban és párosban is megméretné magát.

"Algyőn futok az Atkai-holtágon, Hódmezővásárhelyen pedig úszom, mindössze tíz percre Algyőtől, úgyhogy nagyon kedvező, hogy nem kell sokat utazni" – számolt be Kopasz Bálint olimpiai bajnok kajakozó az edzéseiről az InfoRádióban, hozzátéve, hogy eddig nagyon jó felkészülést tudhat maga mögött, betegségektől és sérülésektől mentesen indult az év.

A kajakozó megemlítette, hogy a hideg időjárás miatt a tényleges felkészülést nem tudná megkezdeni, ezért először február 10-én Törökországba megy egy hónapos edzőtáborba, majd Portugáliában fog eltölteni három hetet. A külföldi edzésekkel április 7-én végez, ezt követően a Szeged melletti Maty-éren folytatódik a felkészülése.

Az olimpiai bajnok elmondta, az idei évre is komoly célokat tűzött ki maga elé, 2024-ben lesz ugyanis Európa-bajnokság és a párizsi olimpia is. A szándéka, hogy kijusson az ötkarikás játékokra, és minden verseny, beleértve a világkupákat és az Európa-bajnokságot, hozzájárul a kvalifikációjához. Mint mondta,

nem magától értetődő, hogy részt vehet az olimpián, de célja, hogy kijusson.

Hozzátette, májustól lesznek hazai válogatóversenyek is, ahol minimum az első kettőben kell lennie, de jobb esetben, ha ezeket megnyeri, el tud indulni az Eb-n és Párizsban fő számában, a K1 ezer méteren.

A kajak négyes tavalyi vb-ezüstérmével kapcsolatban azt mondta, nagyon örültek neki, de nem tervez négyesben versenyezni idén, főleg, hogy láthatóan egy nagyon jól összeszokott négyesről van szó. A páros elől viszont nem zárkózik el, bár még nem tudja, kivel indulhatna, viszont nemcsak 1000 egyesre szeretne készülni az olimpiára, hanem párosra is, például 500-on egy feltörekvő fiatal tehetséggel a párizsi keretből. Hozzátette, májusban már körvonalazódni fog, hogy lesz-e lehetősége valakivel összeülni, akivel passzol a technikájuk, mozgásuk, és akkor ebben a számban is szeretné megméretni magát.

A Kopasz Bálinttal készült interjú teljes változatát február 2-án, pénteken este fél nyolc után pár perccel az InfoRádió Ötkarika című műsorában hallhatják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

"Egyre kevesebben árulják el..."
A közvélemény-kutató cégek szerint vissza kellene szerezni a szakma hitelességét

Átalakulóban vannak a közvélemény-kutatási módszerek, mivel egyre kevesebben hajlandók elárulni, hogy mely pártra szavaznának. A kutatócégek összefogást sürgetnek a szakmai hitelesség visszaszerzése és megtartása érdekében. Egyebek közt ezt hangoztatták a jelentősebb közvélemény-kutató cégek vezetői a Századvég Alapítvány konferenciáján.

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×