eur:
392.95
usd:
363.66
bux:
65938.65
2024. március 1. péntek Albin
Nyitókép: Lázár János/Facebook

Kiderült: Lázár János bosszantotta fel Kubatov Gábort

A miniszter utasítására lépett vissza a Mahart Passnave az FTC női kézilabdacsataának támogatásától, amit a klubelnök-politikus zokon vett.

Mint az Infostart is beszámolt róla, Kubatov Gábor, az FTC elnöke – és nem mellesleg a Fidesz alelnöke – erélyes hangú Facebook-üzenetben tudatta, hogy a Bajnokok Ligája-döntős női kézilabdacsapat egyik meghatározó szponzora az eredmények hiányára hivatkozva felmondta a márciusban kötött, hároméves támogatási szerződést.

"A szerződés felbontása vérlázító, az eljárás és a stílus pedig végtelenül primitív. Biztosak lehetnek benne, hogy semmit nem engedünk az elveinkből és a megkötött szerződésből, és jogi eljárást kezdeményezünk" – írta Kubatov Gábor posztjában, valamint hozzátette, hogy a Mahart Passnave vezetői a jogtalan döntésükkel ellehetetlenítik a női kézilabdacsapat működését.

A vg.hu kiderítette, hogy a döntés hátterében Lázár János áll, ugyanis az Építési és Közlekedési Minisztérium közölte, hogy az építési és közlekedési miniszter minden, az ÉKM tulajdonosi joggyakorlásába tartozó vállalatnál (így a Mahart hajótársaságnál is)

elrendelte a szponzorációs szerződések felmondását, illetve megtiltotta új támogatási együttműködések megkötését.

Ezt azzal indokolták, hogy a közösségi közlekedést biztosító cégek forráshiányos helyzetében az ilyen típusú támogatások folyósítása nem időszerű. Azt is hozzátették, hogy a miniszteri döntés értelmében felszabaduló forrásokat az érintett cégeknek a szolgáltatásaik minőségének javítására és munkavállalóik bérnövelésére kell fordítaniuk.

Az ÉKM közlése szerint tehát valójában nem az eredményesség az oka a lépésnek.

Címlapról ajánljuk
Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

Elemző az átfogó jelentésről: Párizs kezd rájönni, hogy a migráció nem mehet így tovább

A francia kormány nem fordít elegendő forrást az illegális bevándorlás elleni küzdelemre. A francia számvevőszék jelezte, hogy a kitoloncolások száma elenyésző, miközben félmillióra becsülik az országban jogellenesen tartózkodók számát, ezért a jelenleginél nagyobb anyagi ráfordítást szorgalmaz az illegális migráció elleni küzdelem hatékonyabbá tételére. Az InfoRádió Gönczi Róbertet, a Migrációkutató Intézet elemzőjét kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.01. péntek, 18:00
Kandrács Csaba
a Magyar Nemzeti Bank alelnöke
Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Szép pluszban zártak az amerikai indexek

Jó hangulatban telt a kereskedés ma reggel Ázsiában, ezt követően emelkednek az európai tőzsdék is, Amerikában pedig szintén jó hangulatban telt a kereskedés, az emelkedést a Nasdaq vezette.  Igencsak eseménydúsan telik a nap a magyar tőzsdén, az osztalékról szóló bejelentés hatására kilőtt a Duna House, de szenved a Masterplast és az AutoWallis is. A hazai blue chipek közül pedig csak az OTP árfolyama van pluszban.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×