eur:
389.14
usd:
364.33
bux:
68069.95
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Nyitókép: David Madison/Getty Images

Elköltözik a Spanyol Nagydíj - ilyen lesz az új pálya

A Forma-1-es jogtulajdonos Liberty Media keddi bejelentése szerint 2026-tól tíz évig Madridban rendezik a Spanyol Nagydíjat.

A sorozat hírlevele alapján 2035-ig biztosan lesz futam a spanyol fővárosban, ahol félig utcai, félig épített pályán száguldanak majd a versenyzők.

Az új, 5,47 kilométeres aszfaltcsíkon húsz kanyar lesz, és a tervek szerint egy kört 1:32 perc alatt teljesítenek majd a pilóták az IFEMA kiállítóközpont körül. A futamokhoz új versenyirányító-torony, irodák, valamint szórakoztató terek létesülnek, a lelátó kezdetben 110 ezer, majd a későbbiekben 140 ezer néző egyidejű kiszolgálására lesz alkalmas, amivel a madridi az egyik legnagyobb befogadóképességű versenypálya lesz.

"Madrid egy elképesztő város csodálatos sport- és kulturális örökséggel, a mai bejelentés így egy új, izgalmas fejezetet nyit a Forma-1 spanyolországi történetében" - jelentette ki Stefano Domenicali, a Forma-1 elnök-vezérigazgatója.

Legutóbb 1981-ben volt Madridban Forma-1-es futam.

A bejelentésben nem esik szó a Spanyol Nagydíjnak 1991 óta otthont adó barcelonai versenypálya további sorsáról.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×