eur:
388.35
usd:
360.3
bux:
69016.26
2024. május 9. csütörtök Gergely
Az argentin elnöki hivatal által közreadott képen Diego Maradona ravatala a Buenos Aires-i elnöki palotában 2020. november 26-án, miután az előző nap, 60 éves korában elhunyt a legendás argentin labdarúgó.
Nyitókép: MTI/AP/Argentin elnöki hivatal

Maradona fia szerint megölték az apját

Az olasz-argentin Diego Armando Maradona Jr., a futball-legenda Maradona fia szerint apját "meggyilkolták", mert "sorsára hagyták, amikor lehetett volna tenni valamit" azért, hogy életben maradjon.

Diego Armando Maradona Jr. egy olasz televíziós műsorban nyilatkozott, és mondatait a legnépszerűbb spanyol sportnapilap, a Marca is közölte. Az ifjabbik Maradona - aki házasságon kívüli kapcsolatból született 1986-ban, Nápolyban, amikor apja Olaszországban légióskodott - konkrétummal nem szolgált, de egyértelműen azokra az orvosokra utalt, akik ellen az argentin ügyészség nyomozást folytat halált okozó emberölés vádjával.

"Mi - a gyermekei - hiszünk az argentin igazságszolgáltatásban. Meggyőződésem, hogy ennek nem kellett volna így végződnie. Megölték az apámat.

Nem az én dolgom megmondani, ki tette, de sorsára hagyták, amikor valamit még lehetett volna tenni érte" - jelentette ki a Mediaset Italia "Verrisimo" című műsorában.

A minden idők egyik legjobb futballistájaként számon tartott Maradona 61 éves korában, 2020. november 25-én hunyt el. Az ok akut szívelégtelenség volt, ami tüdőödémához vezetett. Hazájában az Argentinos Juniors, a Boca Juniors és a Newell's Old Boys klubcsapataiban, Európában az FC Barcelonában és a Sevillában, valamint a Napoliban játszott, bajnokságot, olasz és spanyol kupát, itáliai együttesével UEFA-kupát nyert. Az argentin válogatottal, amelyben 91 meccsén 34-szer volt eredményes, 1986-ban világbajnok, 1990-ben vb-ezüstérmes volt. A nemzeti együttesben 1977-ben, 16 évesen mutatkozott be egy Magyarország elleni barátságos mérkőzésen. 2000-ben a nemzetközi szövetség, a FIFA szavazásán elnyerte az évszázad labdarúgója címet.

Címlapról ajánljuk
Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Hszi Csin-ping: Kína támogatja Magyarországot, hogy nagyobb szerepet játsszon az EU-ban

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtök délután fogadta a Kínai Népköztársaság elnökét, Hszi Csin-pinget. A tárgyalások után az előzetes hírek szerint mintegy másfél tucat megállapodást írtak alá, majd sajtónyilatkozatot tett a két vezető. Orbán Viktor felsorolta az ágazatokat, amelyekben megállapodások jöttek létre. Hszi Csin-ping kiemelte: stratégiai partnerséget köt a két ország, amellyel arany útra terelik a kínai–magyar kapcsolatokat.

18 kínai-magyar megegyezés született - bejelentették a konkrétumokat

A külgazdasági és külügyminiszter számolt be azon fontosabb projektekről, amelyekkel kapcsolatban a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején megállapodást kötöttek. Reptéri gyorsvasút, olajvezeték, "szupergyors" határátkelőhely is létesül.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×