eur:
391.06
usd:
366.13
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Pixabay

Már nagy a pengeéhség a magyar vívóválogatottban

A lehetséges hatból három-négy magyar vívócsapat párizsi olimpiai szereplésére számít a szövetségi kapitány. Boczkó Gábor az InfoRádióban azt mondta: a női és a férfi kardozók mellett a férfi párbajtőrözők állnak a legjobban a kvalifikációs ranglistán. Az új szezon első kiemelt versenyeit jövő hétvégén rendezik minden fegyvernemben.

"Elég nagy a »pengeéhség«, vagyis már nagyon várják a versenyzőink, hogy újra nemzetközi pástokon is megmutassák, mennyire sikerült felkészülniük az elmúlt időszakban" – mondta a vívóválogatott szövetségi kapitánya.

"A csapat egyre jobban szerepel, amit az is mutat, hogy Barcelonában a női tőrvívók közül Kondricz Kata nyert, a férfi tőrözőknél pedig Szemes Gergő bronzérmes lett, míg Isztambulban Rabb Krisztián kardozó győzött. Ez az utóbbi verseny kicsit már a világkupák előszobájának is számít" – tette hozzá.

Az olimpiai felkészülés részeként a múlt héten elkezdődtek a hazai válogatóversenyek, a kapitány szerint a versenyzők becsülettel felkészültek és már csak a finomhangolás van hátra.

Boczkó Gábor arról is beszélt, hogy az az elvárás, hogy legalább három csapat jusson ki a párizsi olimpiára. Szerinte a női és férfi kardcsapat mellett egy férfi párbajtőrös különítmény lesz a harmadik magyar együttes a nyári játékokon. Ugyanakkor még arra is van esély, hogy a nők közül a tőrözők, illetve a párbajtőrözők is pástra léphessenek Párizsban.

A férfi tőrözőknek már elég kicsi az esélye, de azért nem lehetetlen, hogy közülük is legyen valaki olimpikon, Boczkó Gábor szerint leginkább Dósa Dániel tudja ezt kiharcolni.

Arról is beszélt, hogy amennyiben a női tőr- és párbajtőrcsapat mégsem jutna ki Párizsba, legalább két versenyző, Kun Anna és Pásztor Flóra egyéniben szinte biztosan pástra léphet.

"Lehet, hogy ez talán túl nagy elvárásnak tűnik, de arra törekszünk, hogy legalább fegyvernemenként egy csapatunk, vagy versenyzőnk kijusson az olimpiára" – mondta Boczkó Gábor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 30. 18:49
×
×
×
×