eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Milánó, 2023. július 25.Kun Anna a francia Marie-Florence Candassamy elleni asszóban a milánói vívó- világbajnokság női párbajtőversenyének negyeddöntőjében 2023. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A sérülés már a múlté, Kun Anna érmet akar nyerni Párizsban

Lelkileg megterhelő időszakon van túl a tatai párbajtőröző, aki a két ünnep között sem pihen sokat, és már alig várja a következő versenyeket. Plásztán Attila tanítványa azt mondta az InfoRádióban, hogy az idei évhez hasonlóan jövőre is minél több dobogós helyezést szeretne elérni.

Az ősz nagy részében a csuklójával bajlódott Kun Anna, aki a szeptemberi alapozó edzőtáborban sérült meg, ami után meg kellett műteni a jobb, azaz a vívásban használt kezét. Az idei Európa Játékokon egyéniben bronz-, csapatban pedig ezüstérmes párbajtőröző gyakorlatilag szünet nélkül folytatta a felkészülést, és a bal kezével edzett. Legutóbb a vancouveri világkupán szerepelt, ahol egyéniben 9., csapatban pedig 6. lett. Idei legjobb egyéni helyezését a márciusi, nancsingi világkupán érte el, ahol aranyérmet szerzett.

Kun Anna az InfoRádióban elmondta: a sérülése ellenére már sokkal jobb állapotban van annál, mint amire előzetesen számított. A jobb keze meggyógyult, már tud vele versenyezni, és jelezte: alig várja a következő év megmérettetéseit. Mint fogalmazott,

lelkileg megterhelő volt számára a sérülés feldolgozása, mert eddig nem került ilyen helyzetbe, egészen mostanáig elkerülték a komolyabb sérülések, kihagyások.

A nehéz pillanatokban sokan álltak mellette, rengeteg támogatást kapott, ami nagy erőt adott neki. Úgy véli, ennek a nagy szeretetnek is köszönhető, hogy ennyire gyorsan felépült. Külön kiemelte a párját, a Vasas Európa-bajnok párbajtőrözőjét, Nagy Dávidot, akire mindig számíthatott. Látta, végigkísérte a mindennapi vívódásait, és átsegítette Kun Annát a holtpontokon.

A női párbajtőrözők világranglistáján jelenleg negyedik magyar sportolónőnek a szeptemberi edzőtáborig eredményes szezonja volt, gyűjtötte az érmeket a világkupákon és a Grand Prix-versenyeken, a júniusi, plovdivi Eb-n ötödik lett egyéniben, egy hónappal később pedig a hatodik helyen zárt a milánói világbajnokságon, ezért kicsit megütötte a csuklósérülés.

„Viszont úgy érzem, mostanra már kijöttem ebből, motiváltan vágok neki a következő versenyeknek”

– tette hozzá.

Sokat számíthat a következő évre való felkészülésben, hogy a műtét után sem tartott pihenőt, rögtön az operációt követően elkezdett mozogni, így nem esett ki teljesen a ritmusból. Bevallotta, hogy „még van hova fejlődni”, ezért a két ünnep között is fog edzeni. „Most inkább arra koncentrálok, hogy visszaszerezzem azt a szintet, ahol tartottam” – mondta.

Már felesleges a számolgatás

A női párbajtőrcsapat jelenleg nagyon rossz helyzetben van az olimpiai kvótaszerzés szempontjából, hiszen a vancouveri hatodik hellyel matematikailag is majdhogynem a nullára csökkent az esély a párizsi részvételre. Az egyéni világranglistás helyezés viszont biztató jel Kun Anna számára. „Minden verseny ugyanolyan fontos – mind az egyéni, mind a csapat. Igazából számolgatni már nem szabad szerintem, csak vívni kell, ennyi a feladatunk” – fejtegette.

Kun Anna végül elmondta: reméli, jövőre is akasztanak majd néhány érmet a nyakába, ez lesz a célja a párizsi olimpián is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Különleges kéktúrás kiállítása nyílt Burger Barnának

Október 31-ig tekinthető meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kékvándor című kiállítás, amely a 2017-ben elhunyt Burger Barna fotográfus kéktúrás fotóit mutatja be. A tárlat kurátora, Csizek Gabriella az InfoRádióban elmondta: összesen tizenkét tájegységen keresztül ismerhetjük meg az Országos Kéktúra teljes útvonalát, miközben a fotóművész egyedi látásmódjának köszönhetően a ráismerés szépségével tárulnak elénk gyöngyőrű tájak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×